REKLAMI GEÇ

DENİZLİHABER REKORA KOŞUYOR!

DENİZLİHABER REKORA KOŞUYOR!

Dünyanın en büyük arama motoru Google’ın “denizli” anahtar kelimesiyle yaptırılan arama listesinde ilk dörde yükselen DENİZLİHABER, rekora koşuyor. Denizlililerin yoğun ilgi gösterdiği kentin lider yerel gazetesi, haber siteleri sıralamasında ise ilk sırada…

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2009 Cuma, 16:46

Denizli’nin ilk internet gazetesi olan ve yerel gazetecilikte televizyon haberciliği mantığıyla okurlarına bilgi veren DENİZLİHABER, dünyanın en büyük arama motoru GOOGLE’da ilk dörde yerleşti. “Denizli” anahtar kelimesiyle yaptırılan arama listesinde ilk dörde yerleşen DENİZLİHABER, kentin birçok önemli sitesinin yanı sıra, Denizli hakkında bilgi veren ülke çapındaki büyük siteleri de geride bıraktı.

Valilik, Vikipedi ve Belediyeden sonra geliyor
Denizli anahtar kelimeli aramada ilk sırayı Denizli Valiliği, ikinci sırayı wikipedia, üçüncü sırayı ise Denizli Belediyesi alıyor. Denizli Belediyesi’nin internet sitesinin hemen ardından dördüncü sırada yer alan www.denizlihaber.com sitesi, her geçen gün daha geniş kitleler tarafından tercih görüyor. Denizlihaber’i listede aralarında www.pamukkale.gov.tr gibi dünya çapında ziyaretçi alan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün sitesinin de bulunduğu kentin
birçok kamu kuruluşu ve önemli kurumlarının internet siteleri izliyor.

Denizli’de birinci, Türkiye’de 65. sırada
Denizlihaber, kentteki yerel haber sitelerinin aranması için kullanılan “denizli” boşluk “haber” anahtar sözcüklü aramada ise birinciliği kimseye kaptırmıyor. Denizli’nin en iyi yerel gazetelerinden biri olan Denizlihaber’in, kentin en iyi internet gazetesi olduğunu Google da doğruluyor. Denizlihaber, Google arama motorunda yer alan ve Türkiye çapında internet haberciliği yapan 800’ün üzerindeki haber sitesi arasında ise 65. SIRADA yer alıyor. Türkiye çapındaki haber siteleri sıralamalarında ilk 50 sıranın, ulusal medya kuruluşlarının internet siteleri, internet gazeteleri ve onların alt sayfaları oluşturduğu göz önüne alındığında, Denizlihaber’in ülke genelindeki sıralamasının önemi ortaya bir kez daha ortaya çıkıyor.

Google sıralamayı nasıl yapıyor
Dünyanın en büyüğü kabul edilen bu arama motoru, listedeki sıralamasını, aranma sayısı, sitenin gördüğü hit, güncellenme süreci ve popüleritesine göre belirliyor. Özellikle yerel bölgelerde kentin resmi kurumlarına ayrıcalık tanıyan Google’da “denizli” anahtar kelimeli arama listesinde Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi’nin ilk üçte bulunmasının en büyük nedenlerinden biri de bu.

Page Rank de tescil ediyor
DENİZLİHABER’in, sitelerinin sanal alemdeki değerini gösteren page rank değerlendirmesindeki notu ise 10 üzerinden 6. Domainin (www.denizlihaber.com) maddi değerini de ortaya koyan page rank değerlemesi de Denizlihaber.com’un önemli bir değerde olduğunu gösteriyor. Örneğin Türkiye’nin en çok takip edilen internet sitelerinden biri olan www.hurriyet.com.tr adresinin page rank değeri 8, www.ntvmsnbc.com adresinin page rank notu ise 7. Page rank değerlemesinde şu ana kadar verilen en yüksek not ise 9.

Binler DENİZLİHABER’de buluşuyor
www.denizlihaber.com sitesini her gün 2000’inin üzerinde IP’den binlerce Denizlili ziyaret ediyor. Özellikle işyerleri gibi birden fazla bilgisayarın olduğu ağ üzerinden internete giren merkezlerin günlük giriş sayısını sadece bir olarak sayıya ekleyen IP sayacı, bu nedenle sadece girişin gerçekleştirdiği noktaları saptıyor. O noktalardan kaç ayrı bilgisayarın, günde kaç kez bağlandığını ise değerlendirmeye almıyor. 2000’inin üzerinde IP bazlı ziyaretçi sayısı ise, bilgi işlem uzmanları tarafından en az 3000 bin ziyaretçi olarak nitelendiriliyor. Denizlihaber, işte bu nedenle kentte yayın yapan tüm yerel gazeteler arasında da ilk sıralarda olma özelliğini taşıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı