REKLAMI GEÇ

Denizli’nin türbeleri Sarı Gazak Abdal Türbesi

Denizli’nin türbeleri Sarı Gazak Abdal Türbesi

Türbesi Karataş bölgesinde Tekke mevkii olarak bilinen bölgededir. Asfalttan çıktıktan sonra toprak bir yol sizi oraya kadar götürecektir. Bölgeyi bilen birileri ile gidiyorsanız Karataş adının bölgeye neden verildiğini de Karataş‘ın ilk yerleşim yerini görerek anlayabilirsiniz. Sarı Gazak Abdal ya da Gazak Abdal Sultan olarak bilinir. Horasan’dan bölgeye geldiği ve fırıncı olduğunu biliyoruz. Daha önceleri Türbesinde tahtadan yapılmış fırıncı küreği ve Hamur karma teknesi olduğu…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2014 Çarşamba, 09:28

denizli-sari-gazak-hTürbesi Karataş bölgesinde Tekke mevkii olarak bilinen bölgededir. Asfalttan çıktıktan sonra toprak bir yol sizi oraya kadar götürecektir. Bölgeyi bilen birileri ile gidiyorsanız Karataş adının bölgeye neden verildiğini de Karataş‘ın ilk yerleşim yerini görerek anlayabilirsiniz.
Sarı Gazak Abdal ya da Gazak Abdal Sultan olarak bilinir. Horasan’dan bölgeye geldiği ve fırıncı olduğunu biliyoruz. Daha önceleri Türbesinde tahtadan yapılmış fırıncı küreği ve Hamur karma teknesi olduğu söyleniyor ama günümüze kadar maalesef ki gelememiş.

ic-1
Daha önce bölgede yaşamış olan Ded’i Ali Yater Sultan ölümünden önce Sarı Gazak Abdal’ın geleceğini ve insanları irşad edeceğini söylemiş.

Abdal Turabiler; Sarı Gazak Abdal’ı Tanıtan bir methiye yazmıştır.
Kazak Abdal da Erenler Yeri
O,nice gönüle girdi,
Güman çeliğin paslarını sildi,
Ey insanoğlu, görmez misin?
Yanında yaşadığın, hakikatin kendisi,
O, bir sultandır, görür seni,
O gönlünün, ne olan haline,
Hakka ulaşmasını istersen,
Seni mutlu edecek dileği,
Sarı Gazak Baba’ya hizmettir işin gerçeği
Sakın unutma, o şefaat bahçesinin bir çiçeği.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı