REKLAMI GEÇ

GÖBEK DELİĞİMİ YIKADIM ORUCUM BOZULUR MU?

GÖBEK DELİĞİMİ YIKADIM ORUCUM BOZULUR MU?

Denizli İl Müftülüğü “190 Alo Fetva Hattı”, Ramazan ayıyla birlikte yoğun bir şekilde aranırken, “göbek deliğimi yıkadım, orucum bozulur mu?” gibi ilginç sorular da görevlileri gülümsetiyor. ŞENGÜL BOZ Denizli İl Müftülüğü 190 Alo Fetva Hattı’nda, 5 vaiz 24 saat görev yapıyor. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle de sorular daha çok oruç, zekat ve fitre ile ilgili geliyor. Her gün ortalama 100’ün üzerinde telefon aldıklarını…

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2014 Çarşamba, 11:24

denizli-muftulugu-alo-190-fetva-hatti-ilginc-sorular-oruc-bozulur-mu-h

Denizli İl Müftülüğü “190 Alo Fetva Hattı”, Ramazan ayıyla birlikte yoğun bir şekilde aranırken, “göbek deliğimi yıkadım, orucum bozulur mu?” gibi ilginç sorular da görevlileri gülümsetiyor.

ŞENGÜL BOZ

Denizli İl Müftülüğü 190 Alo Fetva Hattı’nda, 5 vaiz 24 saat görev yapıyor. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle de sorular daha çok oruç, zekat ve fitre ile ilgili geliyor. Her gün ortalama 100’ün üzerinde telefon aldıklarını söyleyen uzman vaiz Hasan Sözer, bazen de saatin kaç olduğunu öğrenmek için arama yapanlarla karşılaştıklarını belirtti.

190 Alo Fetva Hattı’nı arayanların sayısında Ramazan ayı ile birlikte artış olduğunu söyleyen Sözer, , “Aile, yeminler, taharet, kadınların özel halleri ile ilgili sorular ağırlıkta geliyor. Bunların yanı sıra ‘evde süs köpeği beslemek caiz midir?’,‘gusül abdestti almak orucu bozar mı?’, ‘gusül abdesti alırken göbek deliğimi yıkadım, orucum bozulmuş mudur?’, ‘kulağıma su kaçtı, orucum bozulmuş mudur?’, ‘oruçlu iken havuza girebilirmiyim?’, ‘bebek emzirmek oruç bozar mı?’, ‘hamileyim oruç tutabilir miyim?’, ‘saç boyatma orucu bozar mı?’gibi sorular yöneltiliyor” dedi.

SAATİ SORAN BİLE VAR
Denizli’de tüm camilere 190 Alo Fetva hattı ile ilgili bildiriler dağıtıldığını ifade edenSözer, “190 Alo Fetva Hattı ile ilgili bilgilendirme yazıları gönderdik. Numarayı gören arıyor. Merak ettikleri konularla ilgili bilgi almak için arayan olduğu gibi, ‘saat kaç?’ diye sorup kapatanlar da var. Gelen tüm çağrıları sabırla cevap veriyoruz” diye konuştu.

AİLE İRŞAT VE REHBERLİK HİZMETİ
190 Alo Fetva Hattı’nı arayan kadınlar ise, Aile İrşat ve Rehberlik Hizmetleri Bürosuna yönlendiriliyor. Bu birimin Denizli İl Müftülüğü’nde 2008 yılından itibaren hizmet verdiğini belirtenvaize Fatma Hale Sağım, söz konusu büronun aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yardımcı olmak, aile problemleri konusunda talep edenlere dini aydınlatma ve danışmanlık yapmak, kadınlara mahsus dini ve sosyal faaliyetler organize etmek amacıyla kurulduğunu kaydetti.

Sağım, dini konuların dışında danışmanlık hizmeti vermediklerini, boşanma ve aile içi şiddet konuları iletildiğinde arayanlarıbelediyelere, Denizli Barosu’na veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yönlendirdiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı