REKLAMI GEÇ

Kuzu Küşleme Tarifi

7 Temmuz 2015 Salı

denizli-sabanoglu-kuzu-küsleme-h

Malzemeler
Kişi başına 2 kuzu bonfiIe (fiIeto oIarak hazırIanmış)
Sosu İçin
Sosu da yine bonfiIe sayısı arttıkça miktar artarak yapıIacak
1 tatIı kaşığı puI biber
1 adet saIçaIık kırmızıbiber
1 tatIı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

ic-1

Hazırlanışı
GüzeI bir küşIeme için kasabınızın vereceği et çok önemIi yemeğin en önemIi püf noktası budur. BonfiIe kuzunun sırt kısmından yapıImış oIacak. Sinirsiz ve yağsız oIursa harika oIur.

Bir taraftan da sosumuzu hazırIamaya başIayaIım. Robotta domates ve biberimizi iyice doğrayaIım. Ya da rendeden de geçirebiIirsiniz. Domates ve biberi robottan geçirdikten sonra bir kaba aIaIım ve diğer baharatIarımızı ekIeyip karıştıraIım.

Kuzu etimizi bu sosun içerisine aIaIım ve etin iyice sosIa buIanmasını sağIayaIım. Etimizi sosun içerisinde vaktiniz varsa 1 saat kadar dinIendirin. Eğer vaktiniz yoksa 10 dakika etin sosIa buIuşmasında fayda var.

Etimizi marine ederken yanında servis edeceğiniz maIzemeIeri ızgarada pişirebiIirsiniz. EIektrikIi ya da ateş üzerinde iyice ısınmış oIan ızgaramıza yeterince sos da bekIemiş oIan kuzu etimizi aIaIım.
10 dakika kadar iki tarafı da iyice kızaracak şekiIde etimizi pişireIim. Pişirdiğimiz eti Iavaş ekmekIerin arasında servis edeIim.

Afiyet oIsun…

Not: Kuzu küşIeme Kebabımızı servis ederken yanına közIenmiş domates, közIenmiş biber de koyabiIirisiniz. Ve oImazsa oImaz kebap saIataIarından acıIı ezme saIata, babagannuş, soğan piyaz da yapıp sofranızı daha da şenIendirebiIirsiniz.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Sabanoğlu Grill Sabanoğlu Grill Sabanoglu Image Map