REKLAMI GEÇ

O davaya müdahil olarak katılacak

O davaya müdahil olarak katılacak

12 Eylül 1980 darbesinin mağdurlarından Denizlili eğitimci Ahmet Fuat Özkan, 12 Eylül Davası’na müdahil olarak katılacak. Mamak Cezaevi’nde işkenceyle geçen 4 yılı bugün bile gözyaşlarıyla aktaran Özkan, amaçlarının öç almak değil, TÖBDER’in gasp edilen haklarını geri almak olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2012 Çarşamba, 00:47

ÜMİT BİLGİÇ

Kısa adı TÖBDER olan Türkiye Öğretmenler Birliği Derneği merkez yönetim kurulu üyesiyken 12 Eylül darbesi sonrası gözaltına alındı. Mamak Cezaevi’ne konuldu. İşkence gördü, mahkum edildi. Bugün 66 yaşında olan 3 çocuk babası Ahmet Fuat Özkan, 32 yıl önce yaşadıklarının hesabını sormak için olmasa da, kendisi için daha önemli olan bir hakkı geri istemek adına 12 Eylül davasına müdahil olarak katılacak. O TÖBDER’i temsilen, müdahil sıralarında yer alacak.

TÖBDER’İ TEMSİL EDECEK
12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren cunta yönetiminden şu an hayatta kalan Kenan Evren ve dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya’nın yargılanacağı 12 Eylül duruşması başlıyor. Çok sayıda müdahil, davaya taraf olarak katılıyor.

O günlerle ilgili sözcükler ağzından dökülürken, göz yaşları da yanaklarına süzülüyor Özkan'ın...

HİÇ UNUTMADI

Bunlardan biri de TÖBDER. TÖBDER’i o dönem yönetim kurulu üyeliği yapan Denizlili eğitimci Ahmet Fuat Özkan temsil edecek. Özkan, her ne kadar dernek adına bu tarihi duruşmanın yapılacağı salonda yer alacak olsa da bugünlerde yaşadığı işkence dolu yılları hiç unutmadı.

ANNE VE BABAM İÇİN TESLİM OLDUM
TÖBDER yönetimindeyken darbe ile birlikte bütün yöneticilerin gözaltına alındığını ama kendisinin 20 gün boyunca kaçtığını belirten Özkan, eşinin ve babasının işkence göreceği söylentileri üzerine teslim olduğunu söyledi.

ÖLMEME RAMAK KALMIŞTI
Gözaltına alınmasının ardından Mamak Cezaevi’ne götürüldüğünü ve burada kendisine dayak ve işkence ile psikolojik uygulama yapıldığını belirten Özkan, sürekli dayak yediğini ve işkenceden dolayı ölme noktasına geldiğini aktardı. Özkan, “Gördüğüm işkenceler yüzünden ölmeme ramak kalmıştı” dedi

ÇARESİZLİĞİ BİLİRİM
4 yıl süresince cezaevinde yaşadıklarını hiçbir zaman unutamadığını ve dışarı çıktıktan sonra uzun zaman uykularından korku ve kan-ter içinde uyandığını söyleyen Özkan, “Çaresizliği ve hiçbir şey yapmamanın zorluğunu çok iyi biliyorum” dedi.

D KOĞUŞUNDA KALDI
Cezaevinde D koğuşunda bulunan kızların işkence gördüğünü ve işkence görürken çıkardığı seslerinin halen kulaklarında olduğunu iddia eden Özkan, bir kız çığlığı duyduğunda o dönemleri hatırladığını söyledi.

AMACIMIZ ÖÇ ALMAK DEĞİL
Kenan Evren ve Şahinkaya’nın yargılanacağı 12 Eylül duruşmasında bulunacak olan Özkan, “O duruşmada amacımız geçmişten öç almak değil, TÖBDER’in darbeyle elinden alınan tüm haklarının geri kazanılması. Biz TÖBDER’in gaspedilen haklarını almak için bu davadayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı