REKLAMI GEÇ

KAVAF “SİYASETTEKİ HOCAM BAŞBAKANDIR”

KAVAF “SİYASETTEKİ HOCAM BAŞBAKANDIR”

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, siyasetteki hocasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 1 Aralık 2010 Çarşamba, 17:15

Bakan Kavaf, Denizli Kadın Gelişim ve Kültür Derneği (KAGED) tarafından Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen söyleşiye konuk olarak katıldı. KAGED Başkanı Nurcan Dalbudak, söyleşi öncesi yaptığı konuşmada kadınların imkân verildiğinde birçok yere gelebildiğini görüldüğünü bunun bir örneğinin Bakan Kavaf olduğunu söyledi.

14 YIL ÖĞRETMENLİK YAPTIM
Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve çok sayıda KAGED Derneği üyesi kadının takip ettiği söyleşide Bakan Kavaf, hayatında iz bırakan olayları anlattı. Çeşitli dershane ve okullarda 14 yıl öğretmen olarak görev yaptığını anlatan Kavaf, hayatı boyunca zamanını iyi kullanmaya gayret gösterdiğini ve iş disiplininden taviz vermediğini kaydetti.

“SİYASETTE İŞİN PRATİĞİ ÇOK FARKLI”
“Siyasetteki hocam tabiî ki genel başkanımız başbakanımızdır” diyen Kavaf, adaylığından sonra siyasette, teşkilatta en üst noktadan başladığını, aslında bunun bir risk olduğunu ifade etti. Kavaf, “Genel başkanımızla çalışma fırsatımız oldu. Kendisi gençlik kollarından itibaren siyasetin içinde geçmiş tecrübeli teşkilatçılığı iyi bilen birisi. Teşkilatçılığı ondan öğrendim. Siyasetin çok tanımı vardır. Bunlardan biri de; Siyaset, insan kazanma sanatıdır. Kadınların içinde siyasete ilgi duyuyorsa onların kazandırılması gerekiyor. Ben de 5 yıl boyunca bunu yapmaya çalıştım” dedi. Siyasetin akademik kitaplarla teorik anlatılıp öğretilmeye çalışılsa da siyasetin gerçekte yaşanarak öğrenildiğine dikkat çeken Kavaf, “Siyaset, sahaya inmeden mutfağa girmeden öğrenilmeyen bir iş. Siyaset insanlarla yapılıyor. Kitaplardaki tanımlar uymuyor. İşin pratiği çok farklı” diye konuştu.

“BİBERLERİ PİŞİRMESİNİ BİLİYOR MUSUN?”
Siyasette insanları ikna etmeye çalışırken zor anların yaşandığını herkesin beklentisinin farklı olabileceğini dile getiren Kavaf, konuşmasında zaman zaman anekdotlarla bunlara değindi. “Çameli’ne gittik. O gün Çameli’nin pazarı kurulu. Pazar yerinde seçim çalışması yaparken broşür dağıtıyordum. Kadınlardan biri bana ‘Broşür dağıtacağına şuradan iki kilo domates alda bir faydan dokunsun’ dedi. Pazar yerinden çıkarken kollarım domates, patlıcan poşetleriyle dolmuştu. Milletvekili olduktan sonra yine pazar yerinde ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz insanlarla alışveriş ediyorduk. Bir kadından biber almıştım, sonra giderken arkadan kolumdan tutarak “Sen milletvekiliymişsin, biberleri aldın pişirmesini biliyor musun? diye sordu”

GİTMEDİĞİM 18 İL KALDI
1.5 yıllık bakanlık döneminde gitmediği sadece 18 ilin kaldığını vurgulayan Kavaf, bakanlığından önce de Türkiye’yi 5 kez ilçeler dahil dolaştığını sözlerine ekledi. Etkinlikte Bakan Kavaf’ın öğretmenlik yaptığı yıllarda birlikte görev yapan meslektaşlarının KAGED tarafından sürpriz olarak getirildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı