REKLAMI GEÇ

PKK EYLEMLERİNİ ŞEHRE KAYDIRACAK AMA NEDEN?

PKK EYLEMLERİNİ ŞEHRE KAYDIRACAK AMA NEDEN?

Kara Kuvvetleri eski İstihbarat Daire Başkanları’ndan Emekli Tuğgeneral Hamit Tekkanat, bölücü örgütün eylemsizlik kararının bir aldatmaca olduğunu dile getirip, güvenlik güçlerini özellikle büyükşehirlerdeki eylemler konusunda uyardı.

/ DENİZLİHABER / 20 Kasım 2010 Cumartesi, 19:17

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 2000-2001 yıllarında İstihbarat Daire Başkanlığı yapan ve görevinin önemli bir kısmını terör bölgesinde geçiren emekli Tuğgeneral Hamit Tekkanat, Taksim’de yaşanılan bombalı saldırının PKK’nın eylemsizlik kararının aldatmaca olduğuna kanıt teşkil ettiğini ileri sürdü. Örgütün gücünü kanlı ve sansasyonel eylemlerden aldığına dikkat çeken Tekkenat, güvenlik güçlerini özellikle büyükşehirler konusunda dikkatli olmaya davet etti. Eylemlerin seçime kadar kırsaldan şehirlere kaydırılacağını, örgütün bu süreçte kırsal arazindeki askeri kanadını güçlendirmeye çalışacağını aktaran Tekkanat, şehirlerde hem ses getiren sansasyonel eylemlerin yaşanabileceğini hem de siyasi baskının yaşanacağını söyledi.

Şu ana kadar özellikle bazı kentlerde PKK’nın siyaseten de halkı baskı altında tuttuğunu bizzat Başbakan Erdoğan’ın söylediğini ifade eden Tekkanat, “Örgüt bu şehirlerden sonra, Kürt nüfusun yoğun olduğu diğer kentlerde de yaklaşan genel seçimler öncesinde baskı kuracaktır. Bu şehirlerde silahlı eylem yapmasa bile halkın üzerinde silahlı baskı oluşturacak, özellikle eylemsizlik maskesine sığınarak bu baskıyı daha da arttıracaktır. Genel seçimde o tarafın oyları yani BDP’nin oyları, anormal oranda bir artış gösterecektir” diye konuştu. Tekkanat’a göre örgütün seçim öncesinde Kürt nüfusunun yoğun olduğu kentlere yönelik baskısını arttırma çalışmalarının altında ise ilginç bir iddia yatıyor. Tekkanat, 2011 genel seçimleri öncesi seçim barajının düşürülmesi beklentisi içinde olduğunu ileri sürdüğü BDP’nin baraj düşürülmese bile seçimlere bağımsız adaylarla değil, parti bazında katılmayı planladığını ileri sürüyor. BDP’nin parti olarak girip seçimlerde yüzde 10’luk barajı aşarak bir nevi meşruiyet ilan etme derdinde olacağı varsayımında bulunan Tekkanat, BDP’nin zaten doğudaki oylarının çok yüksek oranda olduğuna dikkat çekip, “İstanbul, Ankara, İzmir’de, Adana’da, Mersin’de terör örgütü o bölgelerde hiçbir şey yapmasa bile baskı yapacaktır. Halkı oy vermeye zorlayacak” diye konuştu.

Tekkanat, devletin terör konusundaki üst düzey yetkililerine de seslenerek, “Her halde onlar ellerini kollarını sallayarak çalışırken güvenlik güçleri de buna müsaade etmeyecek, ‘bunlar rahat çalışsın’ demeyecek. Eylemsizlik bir yutturmacadır. Eylemsizlik sözüne kanmamak lazım. Güvenlik güçlerinin tedbirlerini alması hatta daha da arttırması lazım. Hatta büyük şehirleri kontrol altında tutması lazım” dedi.

Tekkanat, yaşanan gelişmelerin Abdullah Öcalan’ı kademeli olarak özgürlüğe götürdüğünü, şimdi cezaevi koşulları ile ilgili gelişmelerin bir süre sonra yerini Öcalan’ın cezasının ev hapsine dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği tartışmalarına bırakacağını, bu tartışmaların da toplumda kanıksanmasının ardından, Öcalan’ın yerine alternatifi bulunamadığı için Kürt lider olarak siyaset sahnesindeki yerini alacağını ileri sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı