REKLAMI GEÇ

Suriye’de yaralandı Denizli’de tedavi görüyor

Suriye’de yaralandı Denizli’de tedavi görüyor

Suriye Bruma’da Esad güçleriyle girdiği çatışmada yaralanan ve Emrah Çakan, Pamukkale Üniversitesi Plastik Cerrahi bölümünde tedavi görüyor. Denizlihaber.com Muhabiri Burak Coşkun, büyük bir gazetecilik başarısı ortaya koyarak, o isimle hastane odasında görüştü. Çakan’ın açıklamaları Türkiye’de gündem yaratacak. İşte o bomba röportaj…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2015 Perşembe, 13:44

BURAK COŞKUN

Dün Dicle Haber Ajansı bir IŞİD emiri (Komutanı) olduğunu öne sürdüğü Emrah Çakan isimli militanın Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördüğüne yönelik iddiaları içeren haberi servisledi. Denizli haberin doğruluğunu araştırırken, Denizlihaber.com kısa sürede o kişiye kaldığı oda bilgilerine ulaşıp, gizlice üniversite hastanesine sızdı.

HİÇBİR POLİS YOK!
Denizlihaber ekibinden Burak Coşkun’un bir habercilik başarısına imza atarak o kişiyi konuşturmayı başardı. PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü’nde tedavi gören Emrah Çakan’la  konuşabilmek umuduyla hastaneye sızan Burak Coşkun, rahatlıkla bulunduğu odaya çıkıp ilk görüntülerini çekti. Çünkü Çakan’ın gözlem altında olduğunu belirten her hangi bir ibare yok. Katta ya da oda kapısında polisler de bulunmuyor.

Emrah Çakan’a yattığı odada cübbeli, sarıklı ve sakallı kişiler refakat ediyor. Yaklaşık 1 haftadır tedavi gördüğü PAÜ hastanesinde iyi koşullarda yattığı gözlenen Çakan, muhabirimiz Burak Coşkun’a olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Coşkun röportajı bitirip haber merkezimize ulaşırken Valilikten konu ile ilgili ilk resmi açıklama geldi. Valilik Çakan’ın PAÜ hastanelerinde tedavi gördüğünü doğruladı. İşte o röportajın ilk bölümü;

Adı Emrah Çakan… 28 yaşında…. Muş Malazgirt nüfusuna kayıtlı ama Denizli doğumlu… İnşaat işçisi olarak çalışırken, 8 ay önce Suriye’ye gitmiş. Irak ve Suriye’de sayısız çatışmalara girmiş… Son olarak Suriye Bruma’da Esad güçleriyle çatışırken tank mermisinden kopan şarapnel parçasının bacağına isabet etmesiyle yaralandı.

Önce Hatay Antakya’da tedavi altına alındı, daha sonra Denizli’ye Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne yakınları tarafından araçla getirildi. Tedavisi halen devam ediyor.
Sosyal medyada dolaşan “IŞİD militanı Denizli’de tedavi görüyor” haberleri üzerine, Denizlihaber.com Muhabiri Burak Coşkun, olayı araştırmak için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne gitti. Amacı en azından bir kare fotoğraf alabilmekti. Ancak odasının önünde ne bir polis ne de asker vardı. Kapıya yöneldiğinde karşısındaki yatakta Emrah çakan yatıyordu. Odasında da sakallı ve cübbeli kişiler bulunuyordu.

Kendisini tanıtarak, ropörtaj yapmak istediğini söyledi. Burak Coşkun, bu diyaloğun devamında Emrah Çakan’ı ropörtaj yapmaya ikna etmeyi başardı. Çakan, Denizlihaber.com’a dünyanın dikkatinin yöneldiği bölge hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

“IŞİD’Cİ DEĞİLİM”
Çakan, Dicle haber ajansının iddiasının aksine Işid militanı olmadığını, bölgede din kardeşlerinin karşı karşıya olduğu zulme duyarsız kalamayan bir müslüman olarak savaşmaya gittiğini söyledi. 

“18 GÜN ÖNCE DENİZLİ’YE GELİP AİLEMLE HELALLEŞTİM”
BURAK COŞKUN: Savaşmaya nasıl gittiniz?

EMRAH ÇAKAN: Dinsiz Esad rejiminin müslüman kadınlara tecavüzleri beni çok yaraladı. Bu nedenle 8 ay önce Suriye’ye gittim. Burada Eğitim sorumlusu olarak görevlendirildim. Sayısız çatışmaya katıldım. 18 gün önce Denizli’ye geri dönüp, ailemle helalleştim. Bir daha görüşemeyebileceğimizi söyledim. Tekrar Suriye’ye döndüğümde, Esad’ı bitirmek için büyük bir operasyona giriştik. Çatışmaların ikinci gününde tank mermisinden kopan şarapnelin bacağıma saplanmasıyla yaralandım ve Türkiye’ye getirildim. Hatay Antakya’daki 2 günlük tedavimin ardından Denizli’ye geldim ve burada tedavime başlandı. Bacağımdaki enfeksiyon geçerse, büyük bir ameliyat yapılacak.

“ŞEHİT KARDEŞİM OLDUĞU İÇİN ASKERLİKTEN MUAFIM”

BURAK COŞKUN: Askerde komando muydunuz? Savaşmak için bir eğitiminiz var mı?
EMRAH ÇAKAN: Biz 4 kardeşiz. Kardeşim Şahin Çaka, 8 yıl önce Hakkari Şemdinli’de PKK ile girilen çatışmada şehit oldu. Bu nedenle ben askerlikten muaf tutuldum. Diğer iki kardeşim, şehit yakını oldukları için devlet memuru oldular. Ben Suriye’ye gittiğimde Şeriat ve Arapça eğitimi aldım. Bu eğitimi almayan cihada katılamaz. Daha sonra eğitim kamplarında askeri eğitim aldım. Uçaksavar kullanıyordum. Irak ve Suriye’de birçok bölgede savaştım. Bizi en çok uğraştıran Rus MİG uçakları ve Rus askeri helikopterleriydi. Bunları düşürmek için özellikle uğraşıyoruz.

ısid-emiri-denizlihabere-konustu-i

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Bu arada Emrah Çakan’ın Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görmesi ile ilgili Denizli Valiliği tarafından açıklama yaptı. İşte o açıklama…

Sosyal Medyada Suriye’deki çatışma bölgelerinde yaralanan Emrah ÇAKAN’ın ilimizde tedavi edildiği şeklindeki haberler ile ilgili olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Emrah ÇAKAN, ilimiz Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bizzat kendisi müracaat ederek tedavisine başlanılmıştır.

Yaralanmasıyla ilgili olarak adli işlemler ülkemize girişi sırasında sınır vilayetimiz tarafından yapılmış ve halen devam etmektedir. Her vatandaşımız gibi sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı gereğince tedavi işlemleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YARIN: DENİZLİ’DE İNFİAL YARATACAK İDDİA!

Yorumlar

osman başaran   -  Bağlantı 6 Mart 2015, 18:58

nazif kardeş isabet etmiş…orda hakla batılın mucadelesi var..işid ise başka bir mevzu..ayrıca söz konusu şahsın işid v.b örgütlerle ilgisi yok..yaşasın islam

denizlili   -  Bağlantı 6 Mart 2015, 01:17

bir taraftan dünyayı ışidi desteklemediğimize iknaya çalışıyoruz sonra alenen bu işlere giriyoruz.biraz tutarlı olmak lazım.

nazif gürbüz   -  Bağlantı 5 Mart 2015, 23:10

cihadı diyanete sormayacak kadar bilinçliyiz.suriye de kanlı bir katliam var.

hakan   -  Bağlantı 5 Mart 2015, 20:14

tebrik ediyorum başarınızı.valilik neden sizden önce yapmadı bu açıklamayı acaba?

basicman   -  Bağlantı 5 Mart 2015, 14:41

Adami yada diyanete sorarsa iyi olur, çünkü boş yere cihad yapmamış olur…

basicman   -  Bağlantı 5 Mart 2015, 14:40

Gazeteci arkadaşım, yaptığın iş adına saygım sonsuz. Senden bir ricam olacak, o isid militani arkadaşa lutfen sorarmisin, kolundaki dovmelerle, abdest alip namaz kilabiliyormu? Kılıyor yada abdest alıyorsa, dinen caiz olup olmadığını

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı