REKLAMI GEÇ

Şifa Optik’te yılbaşı için hediyelik gözlükler

Şifa Optik’te yılbaşı için hediyelik gözlükler

Yılbaşında sevdiklerinize ne hediye edeceğiniz konusunda hala kararsızlık mı yaşıyorsunuz? Peki sevdiğinize, ona yakışan hatta mesleğine ve veya yaşam tarzına en uygun gözlüğü hediye etmeye ne dersiniz? Sizler için tüm güneş gözlüğü ürünlerinde yüzde 40’a varan yılbaşına özel indirim yapan Şifa optik’in kapısını çaldık. Hangi yüze nasıl gözlük gider, gözlük yaşamınızı kolaylaştırır mı, gözlük tercih ederken nelere dikkat etmeli gibi soruların yanıtlarını aradık.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2014 Salı, 12:30

Çağla YILDIRIM
Denizlihaber.com’un, okurlarına özel hazırladığı yılbaşı özel sayfası için çalışmaları sürüyor. Yılbaşı sevdiklerimizi mutlu etmek için onlara özel hediyeler aldığımız özel günlerden biri. Peki hala yılbaşında alacağınız hediyeler konusunda kararsızlık mı yaşıyorsunuz? Sizler adına farklı hediye alternatifleri neler olabilir diye düşündük ve kentin 30 yıllık markası olan Şifa Optik’in kapısını çaldık.

Gözlük yılbaşı hediyesi olabilir mi? Gözlük alırken hangi özelliklere dikkat etmeliyiz? Hangi yüze hangi gözlük gider? Yaşam tarzımıza veya mesleğimize uygun gözlük olur mu? İşte tüm bu soruların yanıtını tüm güneş gözlüklerinde yılbaşına özel yüzde 40’a varan indirim Optisyen Nevin Öz yönetimindeki Şifa Optik’in deneyimli kadrosuna sorduk.

5

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Güneş gözlükleri konusunda uyarılarda bulunan Tülin Öz Karakurt, özellikle sahte gözlüklere dikkat çekiyor. Güneş gözlüğü alınacaksa gözlükçüden alınması gerektiğini vurgulayan Karakurt, “İşportada satılan güneş gözlüklerinin renk geçirgenlikleri farklıdır. Sahte gözlüklerle trafik ışıklarını kendi renklerinde göremeyiz. Kırmızı ve yeşili algılamakta zorlanırız. İşte sahte gözlüklerin ucuz olması ile birlikte kişilerde ‘Sadece araba kullanırken takarım, aracımda yedek dursun’ gibi bir düşünce vardır. Ancak bu amaçla alınan bu gözlükler trafik kazalarına da yol açıyor. Ayrıca sağlık açısından da bu tarz gözlükler, sarı nokta hastalığına, hatta körlüğe bile neden olabiliyor. Kesinlikle kullanılmamalıdır. Biz halk arasında çakma gözlük olarak tanımlanan bu gözlüklerin çok zararlı olduğunu mümkün olduğunca anlatmaya çalışıyoruz” dedi. Karakurt, güneş gözlüğü alırken kesinlikle ve gerekirse doktorun ve optisyenin önerilerini dikkate almanın çok önemli olduğunu dile getiriyor.

4

UV IŞINLARI İÇİN KAHVERENGİ VEYA FÜME GÖZLÜK
Tülin Öz Karakurt’a güneş gözlüğü tercih etmenin inceliklerini soruyoruz. Zararlı güneş ışınlarından biri olan UV ışınından korunmanın başlıca yolunun güneş gözlüğü olduğunu belirten Karakurt, UV ışınlarından korunmak için kahverengi ya da füme yani duman rengi gözlüklerin tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.

1

YÜZÜNÜZE HANGİ GÖZLÜK GİDER?
Karakurt’a göre en şanslı olanlar oval yüzlüler. Çünkü her tip gözlük yüzlerinde güzel durabiliyor. Yuvarlak yüzlülerin daha çok köşeli, kare ve üstten çerçeveli gözlükleri tercih etmesi gerekiyor. Kenarlı köşeli modeller ve geniş çerçeveler ise uzun yüzde kendini gösteriyor. Dörtgen yüz şekli için oval gözlük, kedi gözü ve köşesi yuvarlak modeller öneriliyor. Kalp tipi yüzlerde daha çok elmacık kemiklerine hacim kazandırmak için üstten ince, alttan kalın çerçeveli yuvarlak köşeli gözlükler kullanılıyor. Üçgen yüz tipleri içinse kalın çerçeveli küçük modeller kendini daha iyi gösteriyor.

6

ÇOCUĞUNU GÜNEŞE ÇIPLAK GÖZLE ÇIKARMAYIN

Çocukların gözleri daha hassas olduğu için güneş gözlüğü seçiminin hassasiyet gerektirdiğine vurgu yapan Karakurt, açık tenli çocuklar ve alerjen yapıya sahip olan çocukların da mutlaka güneş gözlüğü kullanmaları gerektiğini belirtiyor. Karakurt, “Buna göre güneş gözlüğünde ultraviyole filtre özelliği ve polaroid kaplamanın da olmasıdır. Özellikle 10.00-17.00 saatleri arasında çocukların güneş gözlüğü olmaksızın güneşli ortamlarda bulunmamalarını, dışarı çıkarken bir şapka ve güneş gözlüğü olmadan çıkmamalarını öneriyoruz. Çocuklar için de ALPİNO, HELLO KİTTY, RAYBAN ve O’ MARİNES  marka güneş gözlüklerini tavsiye edebiliriz” dedi.

3

MESLEĞE GÖRE GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ
Karakurt, örneğin düz arazide çalışanlar, polisler ve snowboard tutkunları için bile farklı gözlük ve camların tercih edilmesi gerektiğini vurgularken, uzun süre otomobil kullananlara polerize camlı güneş gözlüklerini tercih etmelerini öneriyor. Karakurt, güneş gözlüklerindeki polarize cam özelliği sayesinde asfalt, kar, kum ve su yansımaları gibi gözü yoran, kısarak bakmamıza sebep olan durumlardan da polerize özelliği sayesinde korunulabildiğini dile getiriyor.

10

DÜNYA MARKALARI ŞİFA OPTİKTE
Karakurt, güneş gözlüğü alırken aslında gözlerimiz için en sağlıklı yatırımı yapmış olacağımızın altını çiziyor. Şifa Optik’te RAY-BAN , DOLGE&GABBANA, RALPH lLAUREN, VOGUE, ARAMİS, MARİNES, YANKS, TARGET, ADİDAS, BURBERRY,ARMANİ, PRADA, POLİCE, ALPİNO gibi dünyaca ünlü markaların ürünleri satılıyor

DERECELİ GÖZLÜKLERDE NASIL CAM KULLANMALI
Şifa Optik ekibiyle gözlükler üzerine sohbetimizi bu kez Soner Derin ile sürdürüyoruz. Derin, dereceli gözlüklerde doktorun cam numarasına yönelik tavsiyesi kadar aslında camın özellikleri ile ilgili optisyenlerin önerilerinin de dikkate alınması gerektiğini söylüyor. Örneğin bilgisayar başında uzun vakit geçirenler ile sürekli araç kullanmak zorunda olanlar antirefle kaplamalı camların kullanılması gerekiyor. “Uzak ve yakın gözlüklerde progressive camlar kullanılmalı” diyen Derin, bu tarz camların hem uzak, hem orta, hem de yakın görmeyi sağlayan birden fazla odağa sahip olduklarını dile getiriyor. Derin, dereceli gözlük camlarında ESSİLOR, İŞBİR, ZAİS, ALTRA ve oya markalarını öneriyor. Derin, bir örnek daha vererek “Bilgisayar kullanıcıları bizler müşterilerimize, Essilor’un CRİZAL FORTE ürünü ne öneriyoruz” dedi.

2

LENS KULLANIMI HIZLA ARTIYOR
Şifa Optik’in bir başka deneyimli personeli Şeyda Kabul ise, lenslerin artık dereceli gözlüklerle yarışır düzeye geldiğini dile getiriyor. Lenslerin dereceli gözlüklere göre tercih edilmesinin en önemli nedeninin farklı renk seçeneklerine sahip olmaları olduğunu belirten Kabul, dereceli lenslerin yanı sıra sadece göz rengini değiştiren kozmetik lenslerin de rağbet gördüğünü dile getiriyor. Kozmetik lenslerin de doktor tavsiyesiyle kullanılmasının önemli olduğunu söyleyen Kabul, “Kozmetik lensler sizi farklı göz renklerine kavuşturuyor. Ancak kozmetik lens almadan önce de doktor tavsiyesi çok önemli” dedi. Lenslerin özellikle uyurken gözde kalmamasını da vurgulayan Kabul, “Gözün oksijene ve neme ihtiyacı olduğu için lensle mümkün olduğunca uyunmaması gerekiyor” dedi. Lenslerle havuz ve denize girmek de tehlikeli. Ayrıca kadınların göz makyajından önce lensleri takıp, makyajı silmeden önce çıkarmaları da çok önemli. Lenslerin kullanımı sırasında sterilizasyona da çok dikkat edilmeli. Kabul, kozmetik lenslerde FRESHLOOK, BAUSCH&LOMB, AMAZON ve RAİNBOW’u önerirken, dereceli lenslerde ise PUREVİSİON, ACUVUE ve AİR OPTİX markalarını tercih ettiklerini dile getiriyor

8

ŞİFA OPTİK’E NASIL ULAŞACAKSINIZ?
Denizli’de 30 yıllık bir marka olan Şifa Optik, son 8 yıldır Nevin Öz ve ekibi tarafından faaliyet veriyor. Güneş gözlüğü ve optik gözlüklerin yanı sıra lenslerin bir arada satıldığı Şifa Optik, güler yüzlü hizmet anlayışıyla da dikkat çekiyor. Doktorlar Caddesi No 13/1-2’de hizmet veren Şifa Optik’in www.sifaoptik.com isimli bir internet sitesi de mevcut. Nevin öz, Denizlililerin bilgi almak için 0 258 261 22 42 numaralı telefondan da kendilerine ulaşabileceklerini belirtiyor.

anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı