REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

3 Ocak 2018 Çarşamba

Bu haftayı, kısa süre önce kaybettiğimiz Denizli’nin efsane valilerinden Münir Raif Güney’e ayırdık. 89 yaşında hayata gözlerini kapatan Vali Güney’in, dünden bugüne miras kalan fotoğrafları ve kısa hikayelerini sunuyoruz.


CUMHURİYET BALOSU’NDA
Yıl 1973. Vali Münir Raif Güney, düzenlene Cumhuriyet Balosu’nda. Milli bayramlara düşkünlüğü ile tanınan, organizasyonların kusursuz gerçekleşmesi için elinden gelen çabayı harcayan Vali Güney, 1973 yılında Korum Motel’de düzenlenen Cumhuriyet Balosu’nun açılış dansını eşi Gülsen Hanım ile birlikte yaptı.


JET KEMAL İŞ BAŞINDA
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bayramlaşması, Denizli Valiliğinin iki efsane isminin buluşmasına sahne oldu. Efsane Vali Münir Raif Güney, dönemin Belediye Başkanı Ali Dartanel ve Tugay Komutanı Tuğgenaral Abdurrahman Erandaç ile birlikte kutlamaları kabul etti. Valiliğin efsane hizmetlilerinden Jet Kemal de bayramlaşmaya katıldı, Vali Güney’in elini öptü.


SANATÇILARLA HATIRA FOTOĞRAFI
Vali Münir Raif Güney, himayesinde düzenlenen 29 Ekim Balosu’nda, geceye renk katan sanatçılar ile de yakından ilgilendi. Gecenin sonunda, sanatçıların birlikte fotoğraf çektirme talebinin kırmayan rahmetli Vali Güney, objektiflere böyle gülümsedi.


BAYRAMA KATILAN HALKI SELAMLIYOR
Vali Münir Raif Güney, yine bir 29 Ekim kutlamasında. Resmi geçit törenlerinin hemen öncesinde bayram için hazırlanan cipin üzerinden halkı selamlayan Vali Güney’e, Belediye Başkanı Ali Dartanel ve Tugay Komutanı Abdurrahman Erandıç da eşlik etti.


OKULU AÇTI, SIRAYA OTURDU
Vali Münir Raif Güney’in önem verdiği konulardan biri de eğitimdi. Eğitim kurumlarının her türlü etkinliğine katılan ve yanında olmaya çalışan Vali Güney, Denizli’nin önemli eğitim kurumlarından Cumhuriyet Lisesi’nin açılışını yaptı, ardından da sıraya oturarak ilk dersi öğrencilerle birlikte işledi.


ÇARDAK JANDARMA KARAKOLU’NUN AÇILIŞI
Vali Münir Raif Güney ve protokol üyeleri, Çardak İlçe Jandarma Komutanlığı’nın açılış töreninde. İlçenin huzur ve güvenliği için çalışan jandarmanın destekçisi olan Vali Güney, açılışa katılanlar ve protokol üyeleriyle bol bol sohbet etti.


YENİCE’NİN NAR BAHÇELERİ
Vali Münir Raif Güney, bir organizasyon için gittiği Buldan’ın Narlıdere Köyü’nde nar bahçelerini gezmeyi de ihmal etmemişti. Vali Güney’in Buldan gezisine eşlik eden daire müdürleri de nar bahçelerindeki incelemelerde yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı