REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

22 Ekim 2014 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-nostalji-fotograf-anilar-cengiz-akhisar-h

Kimi çalışma hayatından çekildi, kimi çekilmeye çalışıyor. Bazıları da bugün aramızda değil. Ama biz Denizli’nin bir dönemine damga vuranları, albümlerde kalan fotoğraf kareleriyle anımsatalım istedik. İşte onlardan bir demet…

ic-4

BÜYÜDÜ, PSİKOLOG OLDU
Jinekolog Opr. Dr. Salim Tatlıcı ve eşi Semra Hanım’ın ortalarındaki minik, kızları Hayat. Yıllar öncesinin şirin bebeği, büyüdü ve üniversite eğitimini de tamamladı. Şimdilerde psikolog olarak hastalarına hizmet veriyor.

ic-6

GURBETÇİLERİN SERMAYESİYLE KURULMUŞTU
1970’li yıllarda yurt dışındaki Denizlililer, birikimlerini sanayileşme hamlesine katkı olsun diye memlekete gönderdi. Onların katkılarıyla fabrikalar kuruldu. Bu şirketler, Denizli’nin sanayileşmedeki kilometre taşlarını oluşturdu. Sonra çok ortaklı olmanın zorlukları, finansman sıkıntısı derken ya kapandı ya da el değiştirdiler. O dönem Şirintaş ismini taşıyan fabrika, bugün üretimine devam eden ender tesislerden. Paşabahçe’nin olan fabrika artık Denizli Cam olarak üretim yapıyor. Fotoğraf karesindekiler ise o yıllarda idari kısım ve üretimde görev yapan personel.

ic-18
DENİZLİ EĞLENCELERİNDEN
İşadamı Hacı Ahmet İnceoğlu ve eşi, katıldıkları bir davette eğlenirken, objektifimize de gülümseyerek bu pozu verdiler. Biz de yıllar öncesinin siyah beyaz bu fotoğrafına bakıp, İnceoğlu çiftine “eğlenceniz daim olsun” diyoruz.

ic-33
24 SAAT BİRLİKTELER
İç hastalıkları uzmanı Dr. Galip Yıldız ve eşi cildiye uzmanı Dr.Günsel Yıldız, sadece evde değil , yıllardır çalışma hayatında da bir aradalar. Uzmanlık alanları farklı olsa da hastalarına aynı muayenehanede hizmet veriyorlar yıllardır. Bir davette dans ederken fotoğraflarını paylaştığımız Yıldız çifti için, “24 saat birlikteler” de diyebiliriz.

ic-39

BU FOTOĞRAFTA KİMLER YOK Kİ…
Bugün sadece özel albümlerde görebileceğimiz bu fotoğraf karesinde Denizli sanayisine yön verenler bir arada bulunuyor. Kimler yok ki… Cafer Sadık Abalıoğlu’ndan Doğan Demircioğlu’na, İhsan Cem’den Turhan Ülkü’ye, Sait Kalaycıoğlu’ndan Ali Abalıoğlu’na, Altan Doğu’dan Ziya Tıkıroğlu’na, Hulusi Kulaklı’dan Orhan Abalıoğlu ve Çetin Demircioğlu’na Denizli sanayisine emek veren duayenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Yorumlar

fikret   -  Bağlantı 28 Ekim 2014, 12:59

Özellikle Denizlide yaşayıp yakın tarihi bilenler için çok güzel görsel bir şölen. Umarım Değerli fotoğrafçı/gazeteci Cengiz beyin zengin arşivinden daha çok yararlanma imkanı buluruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı