REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

18 Aralık 2019 Çarşamba

“Geçmiş Zaman Olur Ki” yolculuğunda yeni bir duraktayız. Bu hafta yine sizlere farklı kareler ve hikayeler sunuyoruz.


BEYAZ CENNET’TE DAMA KEYFİ
Arif Gören’i Denizli iş dünyasında tanımayan yoktur. Özellikle tekstil sektöründe yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken Arif Gören, Zorluteks’de yönetici olarak görev yaptığı dönemde önemli bir ürün piyasaya sürdü. PİDO olarak anılan havlu dama bir döneme damgasını vuran ürünlerden biriydi. Üretildiği dönemde piyasaya 5 bin adet birden sürülen havlu damalar, özellikle tatilciler tarafından yoğun rağbet görmüş, adeta kapışılmıştı.

Damanın sevilerek oynandığı dönemde ortaya çıkan PİDO, oyun sektörünü elinde bulunduran Tahtakaleli üreticilerin tepkisini çekmişti.

Arif Gören, kendi tasarımı olan PİDO’yu sıklıkla kullanıyordu. Kızı Sümeyra, yeğenleri Uğur Yenici ve Gülin Tunus ile Beyaz Cennet Pamukkale’yi ziyaret eden Arif Gören, havlu dama oynadılar.


SIKI DOSTLARIN ÖĞLE YEMEĞİ BULUŞMASI
Denizli iş dünyasının önemli isimleri öğle yemeğinde bir araya geldi. Hayrettin Özkardeş, Ali Yavuzçehre, Ferit Dinçer ve Ferhat Mıhçı, yoğun iş temposu arasında verdikleri molada bol bol sohbet ederek hasret giderdi.


ANILARDA KALAN MUTLULUK
Osman Babiroğlu ile kardeşi İclal katıldıkları bir davette, geriye bu çok özel kareyi bıraktı. Osman Babiroğlu, 1977 yılında İzmir’den Denizli’ye dönerken geçirdiği trafik kazasında yaşama veda etmişti. Rahmetli Osman Babiroğlu ile kardeşi İclal’in birbirlerine olan sevgilerini yansıtan bu kare çok özel bir anı olarak kaldı.


“BU VAR YA BU, ÇOK MUZİPTİR”
Bu kez arşivden, Eski milletvekili Mehmet Salih Erdoğan ile olan bir fotoğrafımız karşımıza çıktı. Erdoğan ile bir etkinlikte karşılaşmış, hoş bir sohbet gerçekleşmişti. Vekil Erdoğan, etkinlikte bulunan herkesi gülümseten o çıkışı yapmış, “Bu var ya bu, çok muziptir” demişti.


İŞADAMI, POLİS VE EĞİTİMCİ BİRLİKTE
İşadamı Yasin Cinkaya ve İsmail Yılmaz ile dönemin Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Polisevi’nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı