REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

3 Aralık 2014 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-nostalji-fotograflar-anilar-cengiz-akhisar-h

Bizimkisi insan yaşamından kesitler sunmak, geçmişin güzel anılarını gülümseyerek tazelemeye aracı olmak. Bu hafta da sizler için bir demet hazırladık. İşte öyküleriyle o fotoğraflar…

ic-2

İŞADAMI-SİYASETÇİ DOSTLUĞU
Bu masanın etrafındakiler için“Denizli’ye damgasını vuranlar” dersek abartmış olmayız. Kadir Kameroğlu (solda), Çivril’e kazandırdığı eğitim kurumları ve diğer katkılarıyla “devlet gibi adam” olarak anılıyor. Mehmet Emin Durul (ortada) siyaset adamı. 1961-1966 yılları arasında Cumhuriyet Senatosu Denizli Üyeliği yaptı.TBMM’de de 14. dönem milletvekili olarak Denizli’yi temsil etti. Ahmet Nuri Erikoğlu da (sağda), önce Ergür Kablo, daha sonra Erbakır ile Denizli sanayisine hayat verenlerden oldu.

ic-7BÖYLE BİR MECLİS YOK ARTIK
Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte yerel yönetim yapısı da değişti. Özel İdare ve İl Genel Meclisi kapandı. O dönemden de bu fotoğraf karesi kaldı. 1991’de çekilen bu fotoğrata kimler yok ki? Dönemin Denizli Valisi Alpaslan Karacan, Denizli Belediyesi eski Başkanı Ali Marım, kardeş şehir Almelo Heyeti, Meclis Divan Katibi Hilmi Karaman… Gazeteciler Muhammet Karaçay ve Engin Ünal ise bu toplantıdan iyi bir haber çıkarabilmenin peşinde…

ic-8

YÖRÜK GELENEĞİNİ YAŞATMA ÇABASI
Faber Mermer’in kurucusu ve Gümüşler eski Belediye Başkanı İbrahim Cinkaya, YORTÜRK’ün faaliyetlerini her zaman destek verdi, kusursuz organizasyonlar için hiçbir şeyi esgirgemedi. Kıl çadırın önünde eşi Fadime Hanım ile birlikte görülen İbrahim Cinkaya’nın ev sahipliğindeki bu etkinlikler hayli ses getirmişti.

ic-12

KİM BU MİNİKLER?
İstiklal Mahallesi’nin minikleriydi onlar bir dönem… Kİmlerden mi söz ediyoruz? Sizleri daha fazla merakta bırakmadan isimlerini sıralıyoruz (soldan sağa): Emre Akhisar, Fersun Çiloğlu, Çağlar Akhisar ve Erman Akhisar.

ic-9

BESLENME ZAMANI
Şimdilerde Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Pınar Tunç Işık, bir dönem eşi DHA Denizli Bürosu muhabirlerinden Ferah Işık ile meslektaş idi. YÖRTÜRK’ün bir etkinliğinde haber çalışmasını tamamlayan Pınar Hanım, kıl çadırın önünde keçileri eliyle besledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı