REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

4 Şubat 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-fotograf-anilar-nostalji-cengiz-akhisar-h

Sizlere bu hafta Denizli’nin iş ve siyaset dünyasından yıllar öncesine uzanan yolculuk yaptırıyoruz. Fotoğraf karelerini baktığınızda dünden bugüne uzanan birçok şeyi de anımsayacaksınız. Haydi öyleyse geçmiş zamana doğru yolculuğa…

ic-1

BİR KİŞİ EKSİLDİ
Ali Baysal (sağda), hemen yanında İsmail Uslu (sağdan ikinci), Dr. Turgut Yüksel ve eşi Özlem Turgut bir yemekte aynı masayı paylaşıyor. Denizli sanayisine emek veren, bugünlere gelinmesinde emeği geçen Ali Baysal, artık Denizli’de değil. Buradaki işlerini de tasviye etti. İsmail Uslu ise kısa bir süre önce vefat etti.Uslu’ya rahmet, Baysal ve Turgut Ailesi’ne sağlıklı bir yaşam diliyoruz.

ic-8

ENCÜMEN TOPLANDI
Yıl 1984… Denizli Belediye Başkanlığı koltuğunda Mimar Ziya Tıkıroğlu oturuyor. Encümeni toplamış gündemdeki konular değerlendiriliyor, kararlar alınıyor. Tıkıroğlu’nun başkanlık ettiği toplantı masasının etrafındakiler; Yaşar Başyiğit, Naili Oğuz, Hasan Fehmi Yılmaz, Fen İşleri Müdürü Gökhan Türköz, Hesap İşleri Müdürü Mustafa Aydın ve Yazı İşleri Müdürü Ferit Uzun.

ic-12

BAŞKAN VE GENEL SEKRETER DÖKTÜRÜYOR
Denizli Ticaret Odası’nın eski Başkanı Nail Kalemci ile eski Genel Sekreter Ramazan Sözgen, piste fırlamış eğleniyorlar. Onlara da eşleri Gülay Kalemci ve Ganime Sözgen ile Kalemci’nin kızı İlknur eşlik ediyor.

ic-2

AFİYET OLSUN BAŞKAN
Emine Ülker Tarhan’ın Genel Başkanlığını yaptığı Anadolu Partisi’nin Denizli’deki Kurucu İl Başkanı Dr. Cumhur Güner ve eşi Emine Melek Güner, Denizli’nin renkli simalarıdır. Güner çifti, günün yorgunluğunu atmak için yemekte baş başa. Kadehler de “bu mutluluk hiç bozulmasın” dileğiyle havada…

ic-7
ONU HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ
Dostlarıyla bir araya geldiğinde “hala gencim” diyen Hacı Şerif’in sahiplerinden Necip Helvacı’nın hayli gençlik yıllarından bir fotoğraf. Bir eğlence ve pist dolu… Ama onun coşkusu bir başka. Müziğin ritmine kendisini öyle kaptırmış ki, onu durdurabilene aşk olsun. Necip Helvacı döktürdü, salonda bulunan herkes izledi. O’nu halen ayakta ve dinç tutan şeyin de tıpkı bu fotoğraftaki gibi içinde taşıdığı coşku ve enerji olduğuna şüphe yok.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı