REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

11 Mart 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-fotograflar-anilar-hatiralar-cengiz-akhisar-h

Bu hafta da sizleri Denizli sanayisine yön veren, bir dönem Denizli’yi yöneten ve bugün bazıları aramızda olmayan isimlerle buluşturuyoruz.

ic-2

DENİZLİSPOR’A ÇOK EMEK VERDİLER
Ali İpek… “Denizlispor Okulu”ndan yetişen bir spor adamı. Yeşil-siyahlı kulübe başkanlık dahil, her kademede hizmet verdi. Futbol Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliği yaptı. Bugün Denizlispor kendisine ait tesislere sahipse, bunda İpek’in emek ve katkılarını kimse yadsıyamaz. İşadamı İbrahim Demireren ile de sadece bu fotoğraf karesinde değil, kulüp yönetiminde ve dost meclislerinde de sıkça bir araya geldiler. İşte böyle anlardan birisinde Ali İpek ve eşi Ümran Hanım ile İbrahim Demireren ve eşi Sezin Demireren fotoğraf çekme ricamızı kırmadı, bize bu pozu verdiler.

ic-7

ABALIOĞLU AİLESİ’NDEN OKUL
Denizli sanayisinin temel taşlarından olan Abalıoğlu Ailesi, aynı zamanda eğitim ve kültür hizmetlerine destekleriyle de dikkati çeker. Denizli’ye ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarını kazandıran ailenin yaptırdığı okullardan birisi de Dentaş İlkokulu’dur. Bu fotoğraf Sevindik Mahallesi’nde yaptırılan okulun temel atma töreninden. Fotoğrafta yer alanlar (soldan sağa) Dentaş eski Genel Müdürü Turan Ülkü, işadamı Münir Kuyumcu, Denizli eski Belediye Başkanı Ziya Tıkıroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Muzaffer Arıcı, o yıllarda Denizli Valisi olarak görev yapan Rıfat Kaplan, eski milletvekili ve ANAP’ın kurucularından Aycan Çakıroğulları ile işadamı Raşit Özkardeş…

ic-14

DOSTLAR AYRILDI
Elektrik Mühendisi ve 1984-1989 döneminde Denizli Belediye Meclis Üyesi Hasan Fehmi Yılmaz ile işadamı Enver Özdoğan’ı bir davette sohbet ederken yakaladık. Fotoğraf için sohbete kısa bir ara veren dostlardan birisi artık aramızda değil. Denizli’nin renkli simalarından Hasan Fehmi Yılmaz’ı bu vesileyle bir kez daha rahmetle yad ediyoruz.

ic-16

İŞADAMLARI MECLİSİ GİBİ
Bu fotoğraf mini bir işadamları meclisi toplantısını andırıyor. Kimler yok ki? (Soldan sağa) Halim Sivri, Muharrem Görümlü, Doğan Demircioğlu, Mustafa Çaputçu, Ertan Gürgün ve Hasan Ergür, bir arada… Onları bir arada yakalamışken bize de deklanşöre dokunmak kaldı.

ic-17

BURADAN BİR BAKAN BİR GENEL MÜDÜR ÇIKTI
Anılarda kalan bu fotoğraf çok şey anlatıyor. Örneğin Necdet Menzir (solda)… Denizli Emniyet Müdürlüğü görevinin ardından birçok ilde çalıştı, Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Emniyet Müdürlüğü yaptı. Sonra da siyasete girdi, Ulaştırma Bakanı oldu. Dönemin Denizli Valisi Necati Bilican (ortada) ise OHAL Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Fotoğraf karesindeki diğer isimler Dr. Nuri Özdemir, işadamı Ali Baysal, Denizli Belediyesi eski Başkanı Ziya Tıkıroğlu ve işadamı Ahmet Dartar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı