REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

20 Mayıs 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-anilar-mazi-fotograflar-hatiralar-cengiz-akhisar-h

Bu hafta sizleri siyah-beyaz fotoğraflar ile eskilere, epey eskilere götürüyoruz. Bu karelerde yer alan dostlardan gençlik yıllarına uzananlar da olacak, tranvertenlerde vals yaptığını anımsayanlar da…

ic-7
ABALIOĞLU VE ÖZKARDEŞ AİLELERİ DÜNÜR OLDU

Bu fotoğraf karesi, bugün Denizli sanayisinin duayen isimlerinden olan işadamı İsmet Abalıoğlu’nun gençlik yıllarından, mutlu bir yolculuğa ilk adımların atıldığı günden. İsmet Bey ile Benay Özkardeş’in nişan töreninden bir kare. Fotoğraftakiler: (Ayaktakiler) İsmet Abalıoğlu, Benay Hanım.(Oturanlar) Ahmet Nuri Erioğlu, Nurettin Özkardeş, Cafer Sadık Abalıoğlu, Muazzez Özkardeş, Şefika Zaferiye Abalıoğlu ve Rengin Özkardeş.

ic-6
BAŞKAN’IN GENÇLİĞİ
Hasan Gönüllü… 1973’ten 12 Eylül 1980’e kadar Denizli’ye belediye başkanı olarak hizmet verdi. Ünlü İmar Kanunu’nun 42. maddesinin ses getiren uygulayıcısıdır. Bugün kent merkezinde kullanılan birçok cadde O’nun döneminde açılmıştır. Eşi Şenay Hanım ile birlikte görülen Hasan Bey, bugün aktif siyasetten uzak bir yaşam sürüyor.

 

 

ic-3
AYAKÜSTÜ SOHBET
Denizli’de (28.07.1970 – 23.07.1975) en uzun süre görev yapan valilerden Münir Güney, bir davette karşılaştığı işadamı Musa Kazım Manasır ile ayaküstü sohbete daldı. Günsel Hanım (Güney) ise, uzayan bu sohbetin bir an önce sonlanıp yanına dönmesini sabırla bekledi.

ic-8
BELEDİYENİN HESAP EKİBİ
1970’li yıllardaki Denizli Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü kadrosu bir arada. Hesap İşleri Müdürü Hüseyin Keskin, bu ekiple gurur duyduğunu her fırsatta dile getirirdi. Zaten bu ekip kendi içinden hep yeni müdürler çıkardı ve Hüseyin Bey’i hiç ama hiç mahçup etmedi.

ic-12
TRAVERTENDE DANS
Bugün Pamukkale’deki travertenlerde gezilmesi yasak. Yıllar önce ise dans bile edilebiliyordu. Beyaz Cennet’te o yıllarda hizmet veren Bel-Tes’de düzenlenen Tıp Balosu’na katılan Diş Hekimi Süleyman Koloğlu ve eşi Serpil Hanım, müziğin ritmine uyup danslarını travertenlerde sürdürdü. Koloğlu çiftçine de Dr. Ali Eren ve eşi Eczacı Gülten Hanım eşlik etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı