REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

15 Temmuz 2015 Çarşamba

denizli-cengiz-ak-hisar-gecmis-zaman-olur-ki-15-07-2015-h

Farklı yıllardan fotoğraf karelerini “geçmiş zaman olur ki” diyerek, sizlerle paylaşmayı, anıları tazelemeyi bu hafta da sürdürüyoruz. İşte o fotoğraflar…

resim-6
ESNAFIN DEDİĞİ OLDU
Denizli’nin tarihine tanıklık eden Bayramyeri, değişik dönemlerde düzenlemeler geçirdi. Bunlardan birisi de 12 Eylül döneminde oldu. Ahmet Acar’ın belediye başkanlığı yıllarında Mimar Cengiz Bektaş’ın hazırladığı bir proje uygulandı. Dörtçeşme’den gelen yol derinleştirilerek Bayramyeri taşıt trafiğinden arındırıldı. Meydana işyerleri yapıldı, Kaleiçi’ne giriş ise yayalar için yapılan köprüyle sağlandı. Ama esnaf bu projeyi sevmedi. Sivil yönetime geçildiğinde de Denizli Belediye Başkanı Ziya Tıkıroğlu’nun kapısını çaldılar. Daha sonra da her platformda şikayetlerini dile getiren esnafın dediği oldu ve o yol doldurularak eski haline getirildi.

ic-g5
KİM BU KIZLAR?
Birbirini kovalayan yıllar ne de çabuk geçmiş. Yer, bir zamanlar Pamukkale’nin en gözde mekanlarından olan ve koruma amaçlı imar planı uygulamaları kapsamında yıkılan Koru Motel. Burada yapılan bir düğünde objektifimize takılanlar ise (soldan sağa) Harika Basmacı, Sadıka Soylu ve Şükran İnceoğlu…

 

resim-2
GENEL MÜDÜR POZU
Mehmet Rabuş… Şişecam’a ait Denizli Cam’ın Genel Müdürü. Uzun yıllardır da bu görevi başarıyla sürdürüyor. Yıllar önce tesislere düzenlenen medya gezisinde, gazetecilere üretimle ilgili bilgi verirken, biz de deklanşore basıp anı fotoğrafları arasına arşivledik.

resim-3
ŞİMDİ AHMET BEY İÇİN DUA EDELİM
Bir cenaze töreni… Defin işlemi için çok sayıda Denizlili Asri Mezarlık’ta. Onlar arasında dönemin Denizli Valisi Sami Sönmez (sağda) ve işadamı Ahmet Nuri Erikoğlu da bulunuyordu. Burada dua eden Erikoğlu, daha sonra hakkın rahmetine kavuştu. Şimdi onun için dua etme sırası sevenleri ve dostlarında.

resim-8

BÖYLE KARŞILANDI
26 Ekim 2006 ile 16 Mayıs 2008 tarihleri arasında Denizli Valisi olarak görev yapan Hasan Canpolat, kente gelişinde Vilayet Binası önünde böyle karşılanmıştı. Fotoğraf karesinde yer alanlar Uğur Erdoğan, Hüseyin Memişoğlu, Metin Erdoğan, Mehmet Yüksel ve İbrahim Tefenlili.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı