REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

29 Temmuz 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-cengiz-akhisar-29-07-2015-h

Zaman geçip gidiyor ve elbette geride kalanlarda unuttuklarımız oluyor. Biz ise fotoğraflarla anıları tazeleme görevimizi bu hafta da sürdürüyoruz. İşte sizin için seçtiklerimiz…

BU TÜNEL NEREYE ÇIKIYOR?
Yıllar öncesinden, 1970’li yılların ortalarından bir fotoğraf… Bir tünel ve içinde dönemin Denizfoto-1-li Belediye Başkanı Hasan Gönüllü ile çalışma arkadaşları. Peki bu tünel neyi ifade ediyor? Sizleri daha fazla merakta bırakmadan anlatalım. Bilindiği üzere o yıllarda tünel açmak zor, çünkü iş makineleri sınırlı. Teknoloji bugünkünün çok uzağında. Dolayısıyla birçok şey insan gücüyle yapılabiliyordu o yıllarda. Ama Denizli hızla büyüyor ve artan nüfusun en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi de içme suyu. Bunu sağlamanın yolu da Derinkuyu havzasından Gökpınar Göleti’ne su taşımaktan geçiyordu. Çalışıldı, tünel açıldı ve su Gökpınar’a taşındı. Bu çalışma sayesinde Denizli uzun yıllar içme suyu sıkıntısı çekmedi.

foto-8-ic

BARIŞ HAREKATI’NIN ARDINDAN
Bu fotoğraf 1974’te, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başarıyla gerçekleştirdiği ve Ada’daki soydaşlarımızın can güvenliğinin yeniden tesis edildiği Kıbrıs Barış harekatı’ndan 10 ay sonra çekildi. Yer, Girne yakınlarında o zaman ki adıyla Dikoma… Fotoğraf karesindekiler ise Enver Kocayiğit, Teğmen Galip Mahlıçlı, Cengiz Akhisar ve Atıf İlhan.

 

foto-7

BEDİA HANIM BU FOTOĞRAFI HATIRLADINIZ MI?
Denizli’nin en eski tüccarlarından Ali Özen, baktık kızı Bedia Hanım (Sacit Sivri’nin eşi) ile birlikte, bu anı kaçırmayalım istedik. “Bakar mısınız?” dedik, baba-kız da gülümseyerek bu pozu verdiler.

untitled-1-
BAKAN BEY İLE SOHBET
Merhum işadamlarımızdan Şevket Karakurt, 1970’li yıllarda siyaseti yakından takip edenlerden. Bu fotoğraf karesi de öyle anlardan birisinde çekildi. Bülent Ecevit’in başkanlığındaki 37’nci CHP-MSP Hükümeti’nde Gümrük ve Tekel Bakanı olarak görev yapan Mahmut Türkmen’in, Denizli ziyaretinde ziyaret ettiği yerlerden birisi de valilikti. Türkmen, valilik ziyareti sonrası işadamı Şevket Karakurt ile sohbetini merdivenlerde de sürdürdü.

foto-10

DENİZLİ SİZİ UNUTMUYOR
Sinir ve Ruh Hastalıkları Mütehassısı Dr. Samim Gök (sağ başta), uzun yıllar Denizli Devlet Hastanesi’nin Başhekimliğini de yaptı. Sosyal aktivitelerin de içinde yer alan Samim Bey, bunlardan birisinde meslektaşı Dr. İsmail Gümüş (sol başta) ile birlikte…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı