REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

26 Ağustos 2015 Çarşamba

H

Bu haftaki “geçmiş zaman olur ki”ye yatırımları ve istihdama katkıları ile damgasını vuran işadamlarımızı, yönetici olarak hizmet veren bürokratları konut ettik.

5

SÜNNET ÇOCUKLARI ARTIK BİRER GENÇ İŞADAMI
Bu fotoğraf karesi 1991 yılına ait. Fotoğrafta sünnetlikleriyle gördüğünüz çocuklar ise Erteks’in sahibi Cemal Ertuğrul’un oğulları İrfan, Gökhan ve Ahmet. Bugün 30’lu yaşlarda olan Ertuğrul kardeşler, babalarıyla birlikte tekstil sektöründeki işlerini geliştirmek, ülkeye katma değer kazandırmak için çaba harcıyorlar.

6
VALİ GÜLER’IN İNCELİĞİ
Denizli’de 1975-1977 yılları arasında görev yapan Vali Hayri Güler, nezaketiyle de takdirleri kazanmıştı. İşte bunun bir örneği… Denizli Orman Bölge Müdürü Ekrem Tekin Cıkla’yı ziyaret ediyor. Detaya dikkat ettiniz mi? Müdür Bey makam, Güler ise misafir koltuğunda. Yani birçok bürokrat gibi, “Ben yüksek makamdayım, gittiğim yerde makam koltukları benim” diyenlerden değil.

3
BAYSAL VE GÖKCEN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
Denizli’ye, bu kentin takımı Denizlispor’a katkılarıyla çoktan unutulmazlar arasına ismini yüzdıran işadamlarındandır Ali Baysal. Fotoğraf karesi, kızı Hatice ile Denizli’nin köklü ailelerinden Akçalar’ın oğlu Gökcen’in düğününden. Eşi Fatma Hanım ile dans ederken objektifimize gülümseyerek Bakan Ali Beye sağlık ve uzun ömürler diliyoruz.

 

30
DUAYENLER BİR ARADA

Bu fotoğraf karesini Gökcen Akça-Hatice Baysal’ın düğün töreninde çekmiştik. Bugün aramızda olmayan Denizli’nin duayen işadamları (soldan sağa) Sadık Çaputçu, Şevket Karakurt ve Ahmet Nuri Erikoğlu bir arada. Onları rahmetle ve Denizli’ye kazandırdıklarıyla da minnetle anıyoruz. Işığınız bol olsun…

20
NEŞENİZ HİÇ KAYBOLMASIN
Denizli’nin deneyimli hukukçularından Avukat Neşe Göksel, eşi Denizlispor eski kalecilerinden Yalçın Göksel, Dişhekimi Okyar Gereli ve eşi, bir akşam buluşmasından hayli keyifli ayrılıyorlar. Vedalaşırken de “en kısa sürede buluşmak üzere” demeyi ihmal etmiyorlar.

Yorumlar

Yılmaz KAPLAN   -  Bağlantı 27 Ağustos 2015, 00:17

O dönemin valisinin Nezaketini ön planda tutsakta,bana göre kurumsal vasıf ve ağırlık bu fotoğrafda daha etkindir.

Yılmaz KAPLAN   -  Bağlantı 27 Ağustos 2015, 00:15

Kırsal alanda çok önemli bir istihdam unsuru idi.Ülkemizin büyük bir kısmı köylerde yaşıyordu.Azda olsa mekanizasyon imkanları olan bir kurumdu.Ve en önemlisi Ülkemizin kurumlar vergisinde en yüksek vergi veren ilk üç kurumdan biriydi.

Yılmaz KAPLAN   -  Bağlantı 27 Ağustos 2015, 00:10

Ekrem Tekin CIKLA’yı ismen tanıyorum.Haberde bahsedilen yıllar Orman Genel Müdürlüğü,ülkemizin en etkin kurumlarından biriydi.Orman ve köy yollarının inşaası,Tomruk ve odun üretiminin yanında,orman köylüsüne en etkin hizmeti götüren bir kurumdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı