REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

2 Eylül 2015 Çarşamba

haber

Bu hafta bir dönem Türk siyasetine iddialı giren, ancak çabuk ayrılmak zorunda kalan bir ismin Denizli’ye ilişkin çok özel bir fotoğrafını yayınlarken, diğer karelerle de aramızdan ayrılan dostları analım istedik. İyi seyirler…

1
GAZETECİLERİN ATLADIĞI FOTOĞRAF
Turgut Sunalp… 12 Eylül yönetiminin desteklediği isim olarak siyasete atıldı. Milliyetçi Demokrasi Partisi’ni (MDP) kurdu. Seçim gezileri kapsamında Denizli’ye de gelen Sunalp, babası Abdullah Sunalp’in İlbade Mezarlığı’ndaki kabrini de ziyaret etti. Türkmen-Boşnak asıllı Türk asker, diplomat ve siyasetçi olan babası Abdullah Sunalp’in mezarını ziyaret ederken gazetecilere haber vermeyen Turgut Sunalp, İsmail Şengün, Ali Dartanel ve diğer partililerle duasını edip ayrıldı.

16
GONCALI İSTASYONU

Karayolu ulaşımının bu kadar yaygın olmadığı yıllarda askerler dağıtım yerlerine trenlerle giderdi. Goncalı İstasyonu da yoğun kullanılan duraklardan birisiydi. Her gelen tren de Goncalı’da oturan çiftçiler için gelir kapısı anlamını taşıyordu. Kadınlar ve çocuklar yaptıkları satışlardan gelir elde edip, aile bütçesine katkıda bulunuyorlardı.

 

 

3
NUR İÇİNDE YAT NİHAT ABİ (YALAZ)
Denizli’ye yıllarca Defterdar olarak hizmet verdi. 12 Eylül darbesi olduğunda da Denizli Belediye Başkanı Hasan Gönüllü görevden alınıp, yerine Nihat Yalaz atandı. Başkanlık görevini bir süre sonra emekli albay Ahmet Acar’a devreden Yalaz, yeniden Denizli Defterdarlığı görevine döndü. Denizlililer ile hep barışık yaşadı. O Denizlilileri, Denizlililer de onu çok sevdi. Çünkü “korutan maliyeci” yaklaşımından hep uzak durdu. Nur içinde yat Nihat Abi; mekanın cennet olsun…

2
DENİZLİ’DEN BİR MENZİR GEÇTİ
Fotoğraf karesi Şener Başışık ve Bakiye Başışık’ın düğün töreninden… Başışık çiftinin nikah şahitleri ise, Ulaştırma Bakanlığı da yapan dönemin Denizli Emniyet Müdürü4 Necdet Menzir ile Başışık Ailesi’nin dostu Denizli Ticaret Odası eski Başkanı Nail Kalemci. Menzir’i anarken, Başışık çiftine ve Kalemci’ye sağlıklı bir ömür diliyoruz.

EMSAN İMPARATORLUĞU’NUN VARİSİYDİ
Fotoğraf karesinde eşi Şuheda Hanım ile birlikte görülen Çetin Demircioğlu, ağabeyi Doğan Demircioğlu’nun kurduğu mutfak eşyası üreticisi Emsan’ın en büyük varislerindendi. Doğan Bey’in vefatından sonra işler çeşitli nedenlerle yolunda gitmedi ve koca Emsan İmparatorluğu dağıldı. Çetin Bey de Denizli’den ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı