REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

27 Ocak 2016 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-h

Bu hafta da kent belleğinde önemli bir yeri olan yapı ve farklı meslek gruplarının temsilcileri ile geçmiş zamanda yolculuğu sürdürüyoruz.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-1

MASA DA UZUN SOHBETTE
Yer bir dönem Denizli’de birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Pamukkale traverten bölgesindeki Tusan Motel… Dostlar bir araya gelince, onların oturduğu masa da uzadıkça uzamış. Tabii sohbette… Masadakiler ise eşleriyle birlikte (soldan sağa) Atilla Sezener, Erdal Çam, Şeref Hazer, Nevzat Gedikoğlu, Nurhan Tarakçı, İsmet Kayhan, İsmail Gazezoğlu, Yusuf Bahri Karaosmanoğlu ve İbrahim Demireren.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-42

KEŞKE BU TEMEL HİÇ ATILMASAYDI
Buraya baktıkça birçok Denizlilinin içi sızlar. Nereden mi söz ediyoruz? Koca bir beton yığını halindeki Özel İdare İşhanı’ndan. Henüz 1970’li yılların başı. Özel İdareler’in işhanı yapması moda. Buna Denizli’de ayak uydurdu ve o alan feda edildi. Temele ilk harcı koyanlar da karar aşamasında olmayan Mimar Yüksel Kaşıkçı, gazeteci ağabeyimiz Kemal Tartılacı ve Yusuf Şahin…

 

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-13
KİM BU DELİKANLI?
Dikkatlice bakın bakalım bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan ve yeri otomobil Anadol’un deposuna yakıt dolduran delikanlı kim? Kaç kişi tanıdı bilmiyoruz ama sizleri daha fazla merakta bırakmadan söyleyelim. Para kazanmak için farklı iş kollarında çalıştı, hem de çok. Karşılığını da eğitimini tamamlayıp başarılı bir makine mühendisi olarak aldı.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-25

OKUL HAMİSİ PROTOKOL İMZALIYOR
İşadamı Mustafa Kaynak’ı eğeitime desteklerinden tanıyoruz. Babası Kazım Kaynak adına lise, annesi Sevil Kaynak adına ortaokul, kendisinin ismini taşıyan Anadolu lisesi, eşi Nalan Kaynak adına Anadolu lisesi, kız kardeşi Gülay Sarıkaya adına endistri ve teknik meslek lisesi, eniştesi ve iş ortağı Salih Sarıkaya’nın babası adına Tavas-Karahisar’da Kemal Sarıkaya İlköğretim Okulu’nu yatırdı. Bu okulların birisinin imza atma töreninde dönemin Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ve Vali Yusuf Ziya Göksu ile birlikte görülüyor Mustafa Kaynak.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-85

DOSTLAR BİR ARADA
Dostları bir arada görünce anılarda kalacak bu fotoğrafı çekmek için Süleyman Çopur, Dr. Mehmet Karakaya ve Musa Kazım Manasır’dan objektifimize bakmalarını rica ettik. Onlar da bizi kırmayıp bu pou verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı