REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ! ABDULGAFFAR NE MUTLU’YU UNUTMADIK

25 Mart 2020 Çarşamba

Geçmiş Zaman Olur Ki’yi bu hafta aramızdan ayrılışının 10. yılında Abdulgaffar Nemutlu’ya ayırdık. 23 Mart 2010’da geçirdiği kalp krizi sonrası 72 yaşında hayatını kaybeden öğretmen, gazeteci ve yazar Abdulgaffar Nemutlu’yu özlemle anıyoruz.


DENİZLİ’NİN İLK OFSET GAZETESİ’NİN KURUCULARINDANDI
Abdulgaffar Nemutlu, Ticaret Lisesi’nde öğretmenlik görevinin yanı sıra gazetecilik de yapıyordu. Birçok ulusal gazetenin Denizli temsilciliğini yapan Nemutlu, kentin ilk ofset gazetesi olan Şehir Gazetesi’nin de kurucularından ve yöneticilerinden biriydi. Gazeteci arkadaşları Mustafa Kaya, Bülent Öztürk, Yaşar Akın, Amin Barıner ve Tevfik Tortamış ile birlikte yola çıkan Nemutlu, uzun süre bu gazetenin yöneticiliğini üstlendi.


MAYA’SI HER ŞEYİYDİ
Abdulgaffar Nemutlu’nun hayat arkadaşı, Maya’sı Güzin Nemutlu, onun mutluluk kaynağıydı.


SOSYAL YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZ İSİMLERİYDİ
Rahmetli Abdulgaffar Nemutlu ile eşi Güzin Nemutlu, sosyal yaşamın vazgeçilmez isimlerindendi. Karanfilli Hoca Nemutlu neredeyse her etkinlikte yer alır, yanında da eşi Güzin Hanım mutlaka bulunurdu.


KARANFİLLİ HOCA VE EFSANE AMİGO BİRLİKTE
Abdulgaffar Nemutlu’nun bir diğer özelliği de Denizlispor sevdasıydı. Denizlispor’da yöneticilik yapan Nemuklu, takımın efsane amigolarından Saim ile birlikte.


CEMİYET YÖNETİMİNİN DOKTORLA BULUŞMASI
Abdulgaffar Nemutlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı görevini de yaptı. Nemutlu, yönetimde yer alan Cengiz Akhisar, Osman Nuri Boyacı, Engin Ünal, Ahmet Deda, Muharrem Aydın ve Metin Eltaş ile Denizli’nin önemli doktorlarından, eski başhekim Dr. Necdet Durmuş’a akşam yemeğinde konuk oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı