REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ. BİR DEV DOĞUYOR

11 Mart 2020 Çarşamba

Dünden bu güne kent yaşamında köprü kuran Geçmiş Zaman Olur Ki, önemli isim ve olayları hatırlatmaya devam ediyor.


DENTAŞ VİYOL’ÜN TEMELİ ATILIYOR. BİR DEV DOĞUYOR

Denizli’nin en önemli kuruluşlarından biridir Dentaş Kağıt Sanayi. Kökleri 1941’e dayanan, kuruluşu ise 1972 yılında kurulan Dentaş’ın yükselişinde aslan payı Viyol tesislerine ait.

Dentaş Viyol’ün temellerini ilk harcın atıldığı tören, o dönem kentin en önemli etkinliklerinden biriydi. Kağıt alanında faaliyet yürüten şirketin ambalaj sanayine de adım attığı tesise ilk harcı İsmet Abalıoğlu koydu. Hemen yanında kardeşi Ali Abalıoğlu ve Dentaş Genel Müdürü Turan Ülkü de yer aldı.

Dentaş, ilk harcın atıldığı tarihten kısa süre sonra seri üretime geçti, hızla büyüdü ve gücüne güç kattı.


ÜNLÜ BESTEKAR AVNİ ANIL’A TEŞEKKÜR
Türkye’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan bestekar Avni Anıl, Denizli’de bir programa katıldı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi, Münir Güney Salonu’nda gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği Konseri’nin ardından sahneye davet edildi. Anıl’a teşekkür çiçeğini Prof. Dr. Önder Göçgün verdi.


ÖZDEMİR ÇİFTİ, BASİAD ETKİNLİĞİNDE
Tekstilci Cemal Gürsel Özdemir ile eşi Filiz Özdemir, 2004 yılında katıldıkları BASİAD’ın etkinliğinde keyifli bir akşam geçirdi. Denizli ekonomisine önemli etkileri olan Babadağ’ın ele alındığı toplantı, katılımcılar için hayli başarılı geçti.

29 EKİM KOKTEYLİNDE BULUŞTULAR
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Polisevi’nde kokteyl verildi. 2000 yılında gerçekleştirilen kokteylde Dr. Turgut Yüksel, Sadık Mersin, Süleyman Öztürk, Hikmet Akaslan ve Mimar Oğuz Dalaman bir araya geldi.


BERNAT ÇİFTİ DAVETTİ
Bermant Sigorta’nın sahibi Şakir Bermant ve eşi Nazan Bermant, katıldıkları bir davette, pür dikkat konuşmacıyı dinliyorlar. Bermant Çifti konuşma anında dikkat kesildiler ancak, ilerleyen saatlerde keyifli bir gece geçirdiler.

Yorumlar

bir dost   -  Bağlantı 11 Mart 2020, 13:49

Dentaş Viyol satılmadı, hala Abalıoğlu Holding bünyesinde, hala üretim yapıyor ve sektörde de zirvede. oluklu bölümü satıldı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı