REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ, DOĞAN DEMİRCİOĞLU ANISINA

17 Temmuz 2020 Cuma

Doğan Demircicioğlu, Denizli’nin her alanına damgasını vurmuş, Türkiye’de özel sektörün sanayileşme hamlelerinden ilkini gerçekleştirmiş, hayırsever kimliği ile tanınan, spora olan tutkusu ile bilinen, örnek bir insan.

Aramızdan ayrılalı 30 yıl olan Doğan Demircioğlu’nun izleri kentin birçok yerinde hala dimdik ayakta.

Ancak, Doğan Demircioğlu’nu hafızalara kazıyan ise Türkiye’de özel sektörün ilk sanayileşme hamlelerinden biri olan Emsan hep farklı bir yerde durdu.

Girişimci kişiliği ile küçük bir dükkan olarak kurduğu Emsan’ı 1970’li yıllarda 2 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan dev bir sanayi kuruluşu haline getiren Doğan Demircioğlu, 1980’li yılların sonlarına gelindiğinde ise 100 milyon dolara yakın üretim hacmi ve ihracatı ile dikkat çekiyordu.

Doğan Demircioğlu’nun ortaya koyduğu klasik bir başarı hikayesi olsa da, onu farklı kılan şey insanlığı ve işçisine verdiği değerdi.

Sanayici kimliğinin yanı sıra Denizli sosyal yaşamında etkin bir rol oynayan Doğan Demircioğlu, Denizlispor’da başkanlık görevi yapmış, özellikle eğitim alanında hayırsever kimliği ile hep ön plana çıkmıştı.

1940 yılında Acıpayam’ın Akalan beldesinde dünyaya gelen Doğan Demircioğlu, 17 Temmuz 1990 yılında aramızdan ayrıldı.

Ölümünün yıldönümünde Doğan Demircioğlu’nu bir kez daha saygıyla anıyoruz.


DEMİRCİOĞLU VE DARTAR OMUZLARDA
Denizlispor uzun bir mücadelenin ardından 1. lige çıkmayı başarmış, Denizli bayram yerine dönmüştü. Başarının mimarlarından Başkan Ahmet Dartar ile Doğan Demircioğlu, şampiyonluğu taraftarların omuzlarında kutlamıştı.


BODRUM VİLLALARI LANSMANI
Doğan Demircioğlu, tencereye adını veren Emsan’ın yanı sıra farklı alanlarda da faaliyet gösteriyordu. Emsan İnşaat Şirketi’nin Bodrum’da yapacağı vilların lansmanı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Lansmanda Doğan Demircioğlu’nu Vali Necatti Bilican, Kardeşi Çetin Demircioğlu ve Sanayi Odası Başkanı A.Kadir Uslu da yalnız bırakmadı.


VEHBİ KOÇ EMSAN’DA
Sektöründe büyük bir dev haline gelen EMSAN, Türkiye ekonomisine yön veren isimlerin de dikkatinden kaçmadı. Türkiye’nin en önemli sanayicilerinden biri olan Vehbi Koç, Emsan tesislerini ziyaret etti. Ziyarette Doğan Demircioğlu ile birlikte Raşit Özkardeş, Çetin Demircioğlu, Emsan Genel Koordinatörü Altan Doğu, Emsan Dış Ticaret Genel Müdürü Muammer Görümlü de yer aldı.


EMSAN DEVİNİN İLK ÜRÜNÜ
Emsan şirketi Demircioğlu ve 22 arkadaşı tarafından 1970 yılında kurulmuş, inşaat ve hazırlık süreci 3 yıl sürmüştü. Yoğun bir çabanın ardından Emsan markasının ilk ürünü 30 Aralık 1973’de ortaya çıktı. Emsan’ın ilk ürünü olan bu emaye tabak saat 03.43’te üretilmişti.


HAYIRSEVERLİĞİ ÖN PLANDAYDI
Doğan Demircioğlu sosyal yaşamın her alanında yer almayı bilirdi. Yardım organizasyonlarını sık sık gerçekleştiren Doğan Demircioğlu, 1984 yılında düzenlenen toplu sünnet töreninde.


EMSAN İLKOKULU’NUN AÇILIŞINDA
Doğan Demircioğlu’nun en fazla önem verdiği konulardan biri de eğitimdi. Hayırsever kimliğini bu alanda da sürdüren Doğan Demircioğlu, Emsan İlkokulu’nun açılışında.


DEMİRCİOĞLU’NUN EN MUTLU ANLARI
Doğan Demircioğlu, kızı Ayda Demircioğlu’nun düğününde. Ayda’nın Atilla Demireren ile yaşamını birleştirdiği düğünde Ayşe Demircioğlu ve küçük kızı Seda ile birlikte objektiflerin karşısına geçen Doğan Demircioğlu, geleceğe bu anıyı bıraktı.


SON FOTOĞRAF
1940 yılında Acıpayam’da dünyaya gelen ve 17 Temmuz 1990’da aramızdan ayrılan Doğan Demircioğlu, 50 yıllık ömrüne çok büyük başarılar sığdırdı. Demircioğlu’nun son fotoğrafı ise bu resmi oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı