REKLAMI GEÇ

Davutoğlu’nun masasındaki 3 isim

22 Ocak 2015 Perşembe

AK Parti İl Kongresi’ni 1 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek. Avni Örki’nin tekrar aday olmadığı kongreye tek aday ile gidilecek. Bu isim dolayısıyla AK Parti’nin yeni İl Başkanı olacak.

İl düzeyinde yapılan temayül yoklamsında en çok oyu olan 10 isim genel merkeze çağrılarak mülakata alındı. O isimler; Ak Parti eski Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Eski İl Genel Meclisi Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Halil Pekdemir,Eski İl Genel Meclisi Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Gürkaynak, Haluk Değirmenci, Turgay Yılmaz, eski İl başkan yardımcısı Erdal Otçu, Eski Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören, Ersin Topoğlu, Kadir Erken, ve Mahir Altuğ…

3 AĞABEY ÖNE ÇIKTI
Genel Merkez’de yapılan değerlendirmede 3 ismin öne çıktığı ve bu isimlerin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunulacağı öğrenildi. O isimler ise eski AK Parti Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Eski İl Genel Meclisi Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Gürkaynak ve eski Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören…

Bu üç ismin ortak özelliği de, siyasetteki tecrübeleri. Zira Mehmet Salih Erdoğan’ın siyasi geçmişi Refah Partisi’ne kadar uzanıyor. Daha sonra aynı siyasi geleneğin devam olan Fazilet Partisi’nde İl Başkanlığı yaptı. O dönemde, başını Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün çektiği yenilikçi kanadın yanında yer alan birkaç İl Başkanı’ndan biri oldu. Daha sonra iki dönem milletvekilliği yaptı.

İbrahim Gürkaynak’ın siyasi geçmişi de Anavatan Partisi’ne dayanıyor. Merkez sağ siyasetin içinden gelen bir isim. AK Parti’de Beyağaç İl Genel Meclisi üyeliği yaptı. Grup Bşkanvekilliği görevinde bulundu. O da AK Parti’de ağabey olarak hitap edilen isimlerden biri.

Ali Aygören ise Doğruyol Partisi’nden Denizli Belediye Başkanı seçilerek bir dönem hizmet etti. Daha sonar DYP Genel İdare Kurulu üyeliği görevinde bulundu. Son olarak AK Parti’ye geçen Ali Aygören “Ağabey” konseptine uyan isimlerden biri.

Bu isimler AK Parti Lideri Davutoğlu’nun masasında. Davutoğlu’nun tercih edeceği isim kongreye tek aday olarak girecek ve AK Parti’nin yeni İl Başkanı olacak. Bu ismin büyük olasılıkla Cumartesi günü açıklanması bekleniyor.

Yorumlar

kenanzan   -  Bağlantı 22 Ocak 2015, 10:40

il başkanı haluk değirmenci yazın bir köşeye

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı