REKLAMI GEÇ

AK Parti İl Başkanı adına facebook hesabı açıp para istediler

AK Parti İl Başkanı adına facebook hesabı açıp para istediler

Dolandırıcılar amaçlarına ulaşabilmek için her yolu deniyor. Bu kez de AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in ismiyle sahte bir facebook hesabı açıp, takibe alarak bağlantı kurdukları kişilerden para istediler. Ancak, foyaları çabuk ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2016 Perşembe, 12:59

İletişim araçları üzerinden yapılan dolandırıcılık olayları önlenemiyor. Kimi zaman telefonla faaliyet gösteren bu kişiler, kimi zaman da sosyal medya üzerinden amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyor. Sosyal medya hesaplarını kopyalayan ya da tanınmış kişiler adına sahte hesap açan dolandırıcılar, bu kez AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in ismiyle amaçlarına ulaşma girişiminde bulundu.

FOTOĞRAFINI KULLANDILAR
Filiz’in fotoğrafını kullanan ve henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, bir facebook hesabı açtı. Ardından AK Parti İl Başkanı’nın takipçileri arasından seçtikleri isimlere arkadaşlık isteği gönderdi. Kabul edenlerle de messenger üzerinden arayıp para istemeye başladılar.

MESSENGER ÜZERİNDEN TALEPLER
Bağlantı kurdukları bir kişiye de “Dün 1800 TL’ye netebook bilgisayar aldım. 300 TL kampanya verdiler. Hattın faturalıysa ver numaranı yükleyeyim. Sen de 3 ay boyunca fatura ödeme” diye yazdılar.

FİLİZ’E BİLGİ VERDİLER
Bu tür taleplerin artması üzerine verilen bilgiyle AK Parti İl Başkanı Filiz, adına sahte sosyal medya hesabı açıldığını öğrendi. AK Parti İl Teşkilatı da twitter üzerinden “Dikkat! İl Başkanımız Necip Filiz adına facebookta sahte hesap açılmış” paylaşımında bulundu.

denizli-necip-filiz-adina-sahte-fecebook-1

SUÇ DUYURUSU YAPILDI
Fotoğrafı kullanılarak adına facebookta sahte hesap açılan Filiz, “30 kadar kişiye arkadaşlık isteği göndermişler. Kabul edenlerle de bağlantı kurup para istemişler. Olayın aydınlatılması için şikayetçi oldum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı