REKLAMI GEÇ

Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’dan kuzu göbeği toplama tarifi

Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’dan kuzu göbeği toplama tarifi

Bahar ile birlikte mantarın en kıymetlilerinden biri olan kuzu göbeği de doğada boy göstermeye başladı. Denizli’nin bir çok bölgesinde koronavirüs tedbirlerine rağmen mantar toplayanlar doğaya çıkarken, AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kuzu göbeği toplama tarifi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2020 Pazar, 14:37

Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, kuzu göbeği mevsiminin başlamasıyla yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Kişisel sosyal medya hesabından “kuzu göbeği toplayanlar dikkat!” başlığıyla bir uyarı yayınlayan Ahmet Yıldız, kuzu göbeği ile ilgili bilgiler verdi.

Yıldız paylaşımında, “Kuzu göbekleri sporlarını, yani tohumlarını gövdesinin içinde saklar. Gördüğüm kadarıyla bu mantarları toplayan herkes kökünden koparıyor ve poşet torbalara koyup götürüyor. Götürüyor ve artık kendi besininin de sonunu getirmiş oluyor. Lütfen, bulduğunuz kuzu göbeği mantarlarını köklemeyiniz, keserek alınız. Kökü yerde kalsın ve altı elek gibi bir sepette taşıyın ki tozları her yere yayılsın veya yanınızda su varsa kestiğiniz mantarın içini, dışını yıkayıp suyunu sağa sola serpiştirin ki seneye gittiğinizde fazla fazla bulabilesiniz” uyasında bulundu.

Yorumlar

ERSAN TUNCER   -  Bağlantı 5 Nisan 2020, 18:17

çok faydalı bir bilgilendirme, teşekkürler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı