REKLAMI GEÇ

Ök, Singapur büyükelçisini ziyaret etti

Ök, Singapur büyükelçisini ziyaret etti

TBMM Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri ile birlikte Singapur Büyükelçisi Jonathan Tow’ı makamında ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2019 Cuma, 14:56

Gerçekleştirilen ziyarette Dostluk Grubu Başkanı Ök ve beraberindeki heyet ile Büyükelçi Tow, Singapur ve Türkiye ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Nilgün Ök, 2019 yılının Türkiye ve Singapur arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yılı olduğunu belirterek, Singapur’un Türkiye için yalnızca Asya-Pasifik bölgesinin önemli bir aktörü değil, aynı zamanda küresel çapta değerli bir ortak olduğunu ifade etti.

Türkiye ile Singapur arasındaki toplam ticaret hacminin 2018 yılında 1 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini, Serbest Ticaret Anlaşması’nın sağladığı kolaylıklarla ticaret hacminin 2019 yılında 2 milyar dolar olmasını hedeflediklerini anlatan Ök, “Türkiye’nin başlattığı yatırım ve teşvik hamlesinden Türk ve Singapurlu iş dünyası temsilcilerini etkin bir şekilde yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

Büyükelçi TOW ise, Singapur’un Türkiye’de aktif milyarlarca yatırımı olduğunu vurguladı, büyük yatırımcıların Türkiye pazarında olduğunu fakat küçük yatırımcıların halen yeteri kadar Türkiye’yi tanımadığını ifade etti. Türk yatırımcılar için Singapur’un, doğrudan yabancı yatırım için cazip bir yer olduğunu vurgulayan Tow, Türkiye’de bulunan büyük yatırımcıların, Asya’ya açılmasında Singapur’un önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı