REKLAMI GEÇ

Sulama suyuna yüzde 60 indirim

Sulama suyuna yüzde 60 indirim

AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 2013 yılı sulama birlikleri su kullanım hizmet bedellerinin revize edilerek, sulama gruplarına ve ürün çeşitlerine göre %40 ile %60 oranında indirim yapıldığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2013 Cumartesi, 10:54

AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel yazılı açıklama yaparak üreticilere sulamada büyük kolaylık getirildiğini söyledi. Milletvekili Yüksel, Sulama birlikleri su kullanım hizmet bedeli tarifelerinin çiftçilerden gelen talep üzerine revize edildiğini ve Bakanlar kurulunun aldığı kararla sulama gruplarına ve ürün çeşitlerine göre; yüzde 40 ile yüzde 60 arasında değişen oranlarda indirim yapıldığını belirtti.

Milletvekili Yüksel, su kullanım hizmet bedeli tarifeleriyle ilgili olarak çiftçilerden yoğun bir şekilde itiraz ve şikayetler aldıklarını söyledi. Gelen şikayetleri değerlendirerek, konunun tekrar ele alınarak tarifenin revize edilmesi gündeme geldiğini vurgulayan Yüksel, “ Bu husus Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca değerlendirilmiş ve özellikle sulamaların gruplarına ilişkin talepler dikkate alınarak yeni bir düzenleme ve ücretlerde indirim yapılmasına karar verilmiştir” dedi.

Bakanlar kurulunun almış olduğu kararla, üreticilerin hububatını, mısırını, pamuğunu, narenciyesini, sebzesini ve benzeri ürünlerinin sulamasının daha az maliyetle gerçekleştirme imkanına kavuşacağını ileri süren Yüksel, açıklamasını şöyle devam etti:

“6 grup olan cazibeli sulamalar 3 grup, 4 grup olan pompajlı sulamalar ise 2 grup olarak yeniden düzenlenmiş ve bu suretle toplam 10 olan grup sayısı 5 e düşürülmüştür. Bu düzenleme cazibedeki 2., 4. ve 6. gruplar ile pompajdaki 8. ve 10. grupların yani bu gruplardaki sulamaların, bir alt grubun seviyesine çekilerek birleştirilmesi şeklinde yapılmıştır. Buna göre, Denizli ilimiz cazibeli sulamada 2. Gruba, pompaj sulamada da 4. Grupta yer almaktadır. Bu gruplar oluşturulduktan sonra eşik ücretlerde % 40 oranında indirim yapılmıştır. Buna göre, yeni çalışma ile mevcut tarifedeki ücretlerde sulama gruplarına ve ürün çeşitlerine göre; % 40 ile %60 arasında değişen oranlarda indirim yapılmıştır. Konu 06.05.2013 tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınarak karara bağlanmıştır.”

Yorumlar

Mert   -  Bağlantı 9 Haziran 2013, 00:24

Ben tüm AKPli Milletvekillerini sucluyorum ve kiniyorum, ilk basta Denizli Milletvekili Zeybekci, Babadagli Mehmet Yükseli, Avukat Bilal Ucar`i, ve Nurcan Dalbudak olmak üzere hepinizi kiniyorum.
Hic biri Basbakanina uyarmadilar, tabiki ilk basta kendisine en yakin olanlar etrafindakiler ilk basta Basdanismani daha sonra Bakanlari ve vekilleri Basbakanim yanlis yapiyorsun üslubun dogru degil bu üslubu hic kimse kabul etmez evladiniz esiniz dahi bu üslubunuzdan memnun hosnut olmaz, kaldiki sizi iktidara getiren bu milletimizi asagilayamazsiniz, hakaret edemezsiniz, horlayip dislayamazsiniz, diliniz cok kötü, Allah askina siz kimsiniz ki nedir bu tavriniz bu hal hareketiniz asla ama asla kabul edilemez, bu Ülke sizin babanizin mali degildir, bu Halk bir gün isyan eder ve altindan kalkamazsiniz demediler iste o gün geldi ve catti.
Ama bu Danismanlari Bakanlari ve Vekilleri hep ama hep sürekli saksakcilik yaparak Türkiye seninle gurur duyuyor diye diye simarttilar yücelttiler yanlis yaptilar, Basbakan da kendisi her seyi dogru yaptigini sandi oysa cok seyleri yanlis yapmistir, ben bilirim ben yanlis yapmam yaptigim her sey dogrudur gibi gibi cok yanlis ve hatalar yapti.
Her AKP ye oy verenler egri oturun dogru konusun, eger sizler bu Basbakana uyarmis olsaydiniz kendisinin daha dogru isler yapmasina vesile olurdunuz, kaldiki sürekli saksakcilik yaparak kendisini simartarak cok seyleri yanlis yapmasina sebep oldunuz evet sizler secmenler AKP ye oy verenler secmenler her kim olursaniz olunuz.
Kendisini sevmeyen oy vermeyen Vatandasina Kin, Öfke ,Nefret duyan bir Basbakan ülkesine hizmet edemez, huzur saglayamaz, o ülkede siddet olur, hukuksuzluk olur, kutuplasma olur, gruplasma olur, ayrimcilik olur, dislanmak olur, insanlarda yasama sevinci olmaz, komsu komsuna güvenmez, soygun hirsizlik olur, cinayet cogalir, kimse kimseye güven duymaz v.s. geldigimiz nokta iste o nokta, artik ok yaydan cikmistir.
Kendim ettim kendim buldum türküsü var, ne ekersen onu bicersin, Basbakan öfke nefret kin ekti, insanlar iste sokaklara öfke kin nefret ile ciktilar hadi gecmis olsun.

ünal AKKOYUN   -  Bağlantı 6 Haziran 2013, 23:39

Bu haber gerçeği yansıtmıyor. Çivril sağ sahil sulama birliği meyve bahçelerindeki damlama sulama suyunun fiyatını artırarak dekar başına 51 TL olarak belirledi.gazetenizdeki haberi anlatıp zammı sorduğumda yeni fiyatı DSİ belirledi, cevabını aldım. Halbuki geçen yıl bu fiyat 34 tl civarındaydı.Ya sizi aldatıp sayın vekil haksız yere AKP propagandası yapıyor ya da Çivril Sağ Sahil sulama Birliği bizi aldatıyor.Lütfen olayı sorumlu gazetecilik çerçevesinde sorgulayın olayın aslı ortaya çıksın.Ya bedava reklam olmasın ya da halk kazık yiyorsa bu düzelsin.İlginize teşekkür ederim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı