REKLAMI GEÇ

Tin’den 15 Temmuz kitabı

Tin’den 15 Temmuz kitabı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı Denizli’de verilen mücadeleyi, ‘Denizli 15 Temmuz Destanı- Şükür Şafağı Gördük’ kitabıyla anlattı. Basın toplantısı düzenleyen Tin, Denizli halkının 15 Temmuz günü destan yazdığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2018 Cumartesi, 13:22

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’deki 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni görsellerle anlattığı ‘Denizli 15 Temmuz Destanı- Şükür Şafağı Gördük’ isimli kitabıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basının karşısına geçti. Tin, Denizli halkının 15 Temmuz’da destan yazdığının altını çizerek, “Allah o geceleri Türk milletine bir daha yaşatmasın” diye konuştu.

Tin ilk olarak kitap başlığında yer alan “Şükür Şafağı Gördük” cümlesini açıkladı. Tin, “O gece hep ‘Acaba şafağı görebilecek miyiz’ diye düşündüm. Şafağı görürsek, onları atletmiş olacaktık. Büyük bir mücadele, bir destan. Güneşi görmemiz ile birlikte de o cümleyi kurduk” dedi.

Denizli’deki 15 Temmuz sürecini kitaplaştıran Tin, tarihe bir not düşerek, gelecek nesillerin 15 Temmuz’da Türk halkının nasıl destan yazdığını unutmamasını dilediğini söyledi.

Tin, “15 Temmuz günü, Türkiye’nin kara günüdür. FETÖ’nün, Türk halkını yıkmak, dini inançları alet ederek halkın parasıyla, halkın çocukları ile Türk devletini yıkmak, Atatürk kurmuş olduğu ilkeleri kaldırmak için yapılmış bir darbe girişimi ile karşılaştık. O gün Türk halkı bir destan yazdı, Denizli halkı bir destan yazdı” diye konuştu.

15 Temmuz’un gecesi Denizli’de bulunan tek milletvekili olan Şahin Tin, o günün darbe girişimi olduğu anlaşıldıktan sonra, kriz masasında buluştuklarını ve neler yapabileceklerini konuştuklarını söyledi.

Tin o geceyi şöyle anlattı: “O gece Çınar meydanında her kesimden vatandaşla bir aradaydık, haykırdık. Üç beş çapulcunun bu ülkeyi bölemeyeceğini ve hainlere karşı savaşacağımızı haykırdım. Ahmet Hulusu Efendi’nin Yunanlılara karşı açmış olduğu sancakla beraber, kahramanlığın temellerini attı Denizli” diye konuştu.

Çardak’ta, vatandaşların askeri konvoya karşı etten duvar örmesini anlatan Tin, “Bilgi bize geldiğinde Çardak AK Parti İlçe Başkanımız Mehmet Pala’yı aradım. ‘halkı uyarın, konvoyun engellenmesi lazım’ dedim. Honaz ve Bozkurt’tan destek istedik. Askerlerin uçaklara bindirilmemesi gerekiyordu. Halkımız uçakları indirmeyerek devletini korudu. İşte kahramanlık budur, halkçılık budur. Eğer Çardak’tan uçaklar inseydi, şu an çok farklı şeyler yaşıyor olabilirdik” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi ile Türk halkının gereken cevabı verdiğini belirten Tini “Allah bir daha o geceleri Türk milletine yaşatmasın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı