REKLAMI GEÇ

Özkan: “Mülteciler konusunda yanımızda olun”

Özkan: “Mülteciler konusunda yanımızda olun”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Sergey Lagodinsky ile bir araya geldi. Özkan, ülke olarak AB’den beklentilerinin, Türkiye’nin mülteciler konusunda yüklendiği tarihi sorumlulukta yanlarında olması ve destek vermesi olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2019 Cumartesi, 10:12

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Sergey Lagodinsky ve beraberindeki heyet TBMM’de bir araya geldi. Görüşmede Kayseri Milletvekili ve Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı İsmail Emrah Karayel’de hazır bulundu.

Eylül ayında AP’de yapılan seçimle göreve gelen Sergey Lagodinsky ve arkadaşlarını tebrik eden Özkan, “Sergey Lagodinsky’e görevinde başarılar diliyorum. TBMM’de görmekten ve ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Anadolu’nun insanlık tarihi boyunca, medeniyetin kaynağı olduğunu belirten Özkan, tıpkı bugün olduğu gibi, geçmişte de zulme uğramış ve barış, huzur isteyen milletlerin yönünün Anadolu topraklarına, yani bu coğrafyaya çevrildiğini belirtti.

Başta Suriye vatandaşları olmak üzere; Kürtler, Araplar, Türkmenler, Ezidiler, Keldaniler, Nasturiler, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar gibi, din ve etnik gruplara mensup insanların Türkiye’ye sığınmalarını, Anadolu’nun köklü medeniyetine bağlayan Özkan, “Şu an Ortadoğu’da yaşanan acılar bir gün elbet son bulacak, o zamana kadar dünya devletlerinin bu konudaki tutumunu tarih kaydediyor olacak. Bizim ülke olarak misafir ettiğimiz 3 milyona yakın mülteci bu topraklarda barışın egemen olmasıyla yeniden kendi topraklarına dönecekler.
Gün gelecek tüm dünya devletlerinin, bugün yaşananların hesabını tarih önünde verdiklerine şahit olacağız. Bizim, ülke olarak AB’den beklentimiz, Türkiye’nin yüklendiği bu tarihi sorumlulukta yanımızda olması ve destek vermesidir” diye konuştu.

Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Lagodinsky ise, açık, dürüst ve saygı çerçevesinde yürütülecek ilişkileri ‘Ortak Avrupa’ geleceği için atılan adımlar olarak önemli bulduklarını söyledi, “Ancak beraber konuşarak ‘Ortak Avrupa’ geleceğimizi inşa edebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanlığı’nda yapılan görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı