REKLAMI GEÇ

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör’den muhtarlara övgü

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör’den muhtarlara övgü

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, mahalleleri için fedakarca çalışan muhtarlara teşekkür etti, “Muhtarlar başımızın tacıdır” dedi. Muhtarlık mesleğinin ülkemizde demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu belirten Güngör, Denizli’yi muhtarlarla beraber güzelleştirdiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2022 Çarşamba, 11:27

Denizli Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yüreci ve yönetim kurulunu ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, muhtarlar ile sohbet etti, taleplerini dinledi.

Muhtarlığın, toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirten Güngör, “Halkımızın tercihi ve seçimle işbaşına gelmiş muhtarlarımız, son derece önemli bir unvan taşımakta olup, aynı zamanda bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmektedirler” dedi.

Demokrasinn temel taşı, belediyeler ile vatandaşlar arasında en önemli köprü vazifesi gören, milletin temsilcisi ve hizmetkarı muhtarların baş tacı olduğunu anlatan Güngör, “Toplumda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel taşlarından biri olan muhtarlarımıza hizmetlerinden ve mahalleleri için yaptıkları fedakarca çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunarım” dedi.

AK Parti hükümetlerinden önce muhtarlarla ilgili düzenlemelerin olmadığına dikkat çeken Güngör, “Cumhurbaşkanımızın muhtarlara verdiği önemi görüyoruz. Muhtarların özlük hakları, SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi, maaşlarının artırılması, silah ruhsatı harcı muafiyeti gibi pek çok önemli iyileştirmeler yapıldı. Muhtarlık hizmet binaları güvenlik kameraları ile donatılıyor. Ankara’daki muhtar konukevi yakında hizmete girecek. Muhtarlar Ankara’da kalacak yer aramayacak. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi muhtarların hizmetine açılarak, gerekli bilgilere buradan ulaşmaları sağlanıyor. Muhtarlarımıza ne söz verilmişse Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle yerine getirilmekte. Laf üretilmiyor, icraat yapılıyor” dedi.

Muhtarları hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını anlatan Güngör, muhtarların ve bölgede görüşülen vatandaşların taleplerini not aldıklarını, bunları merkezi idarenin ve belediyelerin konuları olarak tasnifini yaptıklarını hatırlattı, ilgili makamlarla temasa geçerek, sorunların ivedilikle çözülmesine aracı olduklarını kaydetti.

Muhtarların ortak sorunlarını ilettiklerini belirten Denizli Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yüreci ise, ziyaret ederek kendilerini onurlandıran AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör’e teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı