REKLAMI GEÇ

AK Parti siyaset akademisi başlıyor

AK Parti siyaset akademisi başlıyor

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, 19. dönem siyaset akademisi kayıtlarının başladığını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2020 Perşembe, 12:50

Siyaset akademisinin partinin gelecekteki kadrolarının yetişmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirten Filiz, siyaset akademisinin 2008 yılından bu yana 18 dönemdir kesintisiz olarak devam ettiğini ve yaklaşık 75 bin kişinin eğitim gördüğünü söyledi.

Siyaset akademisinde, tecrübeli siyasetçiler ve akademisyenler tarafından siyaset, sosyoloji, iletişim, ekonomi, dış politika gibi temel alanlarda dersler verildiğini anlatan Filiz, akademinin 19. döneminin 4’ü online, 16’sı ise yüz yüze olmak üzere 20 ders verileceğini kaydetti.

Filiz, “Yüz yüze dersler ‘formal yoğunluklu dersler, tecrübe paylaşımı ve kişisel gelişim dersleri’ olmak üzere üç kategoride gerçekleşecek. ‘Siyaset akademide başlar, Türkiye’nin geleceğinde yerini al’ sloganı ile vatandaşlarımızı davet ettiğimiz siyaset akademisinin ders süreci, önümüzdeki günlerde 38 ilde eş zamanlı olarak başlayacak. Siyaset akademisi eğitim programı haftada 2 saat olmak üzere 8 hafta devam edecek, 4 saatlik online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir eğitim programı uygulanacak” dedi.

Akademinin başvuru ücretlerine ilişkinde bilgi veren Başkan Filiz, katılım ücretinin 250 lira olarak belirlendiğini, 18-30 yaş arası gençlerden ve kadın katılımcılardan ise 100 lira alınacağını, şehit ve gazi yakınları ile yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlar için ise kayıtların ücretsiz olacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı