REKLAMI GEÇ

Ak Parti’de iki başkan, yeniden neden aday olmayacak?

Ak Parti’de iki başkan, yeniden neden aday olmayacak?

Ak Parti’de kongre süreci yaklaşırken, değişiklikler de yaşanmaya devam ediyor. Daha önce 4 ilçede değişikliğe gidilen Ak Parti’de, şimdi de Acıpayam ve Honaz’ın başkanlarının tekrar aday olmayacağı kesinleşirken, kulislerde iki başkanın ‘neden tekrar aday olmayacağı’ konuşulmaya başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2020 Cuma, 14:33

Kongre sürecindeki Ak Parti, başkan değişiklikleriyle yeni döneme hazırlanıyor. Daha önce Çivril, Bozkurt, Serinhisar ve Güney ilçe başkanlarını değiştiren Ak Parti’de bu sabah da Honaz ve Acıpayam ilçe başkanlarının kongreye kadar görevlerini yapacağı ama tekrar aday olmayacakları bilgisi geldi.

BAYRAK DEĞİŞİMİ
İl kongresine tek aday olarak gitmesine artık neredeyse kesin gözüyle bakılan İl Başkanı Necip Filiz, bu bilgileri doğruladı ve Denizli Haber’e, “Mevcut ilçe başkanlarımız teşkilatları kongreye götürecek, ancak kendileri aday olmayacaklar. Çalışmalarından ve partiye verdikleri emekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak değişimidir” dedi.

‘KESİN BAŞKAN’ GÖZÜYLE BAKILAN FİLİZ, KADROSUNU KURUYOR
Ancak Ak Parti kulislerinde bu bayrak değişimini yeni dönemin de il başkanı olarak görülen Filiz’in istediği ve teşkilatlarda buna göre kadro kurduğu konuşuluyor; bugün aday olmayacağı söylenen iki ilçeden Honaz’daki başkan değişimi ise ‘intikam’ olarak nitelendiriliyor.

HONAZ’DA ‘HESAP ZAMANI MI’ GELDİ
Kulislere göre; Honaz’daki seçim kaybının sorumlusu olarak görülen İlçe Başkanı Mesut Türkoğlu’nun tekrar aday yapılmamasının tek nedeni bu başarısızlık değil… Seçimlerden önce yaşandığı konuşulan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve İl Başkanı Necip Filiz tartışmasında İlçe başkanı Mesut Türkoğlu, Devecioğlu tarafını tutmuştu.

‘SEÇİMDEN ÖNCE TÜRKOĞLU İSTEMİYORDU, ŞİMDİ FİLİZ İSTEMİYOR’
Hatta 2 binden fazla farkla CHP adayına kaybedilen 2 Haziran’daki yenilenen seçim öncesinde İl Başkanı Mesut Türkoğlu’nun İl Başkanı Necip Filiz’in Honaz’a gelmesini istemeyen isimlerden biri olduğu konuşuluyordu. Aradan geçen zamanda Türkoğlu’nun Filiz’le arası düzelmedi. Aslında 4 ilçe başkanı değiştiğinde Honaz’ın da bu ilçelere ekleneceği konuşulmuştu. Filiz, ‘intikam ya da hesaplaşma’ söylentilerini doğrulayan hamle için kongreleri bekledi; “Seçimden önce Filiz’i istemeyen Türkoğlu,’nu şimdi Filiz istemiyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

ACIPAYAM’DAKİ RAMAZANOĞLU ETKİSİ
Acıpayam’daki değişim de yine İl Başkanı Necip Filiz’in isteği doğrultusunda olacağa benziyor. Bir ilçede kadın başkanın görev yapması Ak Parti Acıpayam teşkilatında heyecan yaratmıştı. Ancak teşkilat üzerindeki etkisi artık yok denecek kadar az olan, eski bakanlardan ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu’nun desteğiyle koltuğa oturan Nurhayat Şanlı, ikinci vizeyi alamadı. Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın tekrar kazandığı seçimlerde ilçe başkanlığı görevini yapan Şanlı’nın, desteğini kaybetmesiyle koltuğu da kaybettiği kulislerden sızan bilgilerden…

Yorumlar

Muhammed canoruc   -  Bağlantı 10 Haziran 2020, 21:32

sn bakanimiz sema ramazanoglu itibar suikasti yapan yaotiran denizli il baskani tekrar il baskani olacagi kesin degil kaldiki bu sekilde haberleri yaptiranlar gizli feto cu olduklarini adalet ve kalkinma partimizde iç cekisme yaratamayacaksimiz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı