REKLAMI GEÇ

AK Parti’de Sema Ramazanoğlu depremi!

AK Parti’de Sema Ramazanoğlu depremi!

Emine Erdoğan’ın yakın arkadaşı, partinin kurucular kurulu üyesi Sema Ramazanoğlu’nun 2. sıradan listeye girmesi seçim öncesi AK Parti’de en çok konuşulan konular arasında. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kadın aday olarak Nurcan Dalbudak’ı önerdiği, ancak sarayın müdahalesiyle son dakika değişen listeye hem de 2. sıradan Sema Ramazanoğlu’nun yerleştirildiği iddia ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2015 Salı, 11:24

Türkiye, sıcak, can sıkıcı ve hızlı gündem konularının gölgesinde seçimlere gidiyor. Denizli’de kartların yeniden karıldığı Ak Parti’de seçim için hazırlanan liste hala gündemdeki yerini koruyor. Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak’ın aday gösterilmediği Denizli’de şüphesiz en çok konuşulan isim ise Dr. Sema Ramazanoğlu.

Keza Ramazanoğlu’nun Emine Erdoğan’ın yakın dostlarından olduğu biliniyor. Erdoğan ailesine yakınlıkları nedeniyle AK Parti’nin kuruluş sürecinin tamamında bulunan Dr. Ramazanoğlu, bu nedenle partide ‘Abla’ olarak anılıyor. AK Parti Genel Merkez kurucular kurulu üyesi olan Ramazanoğlu’nun bu nüfusu ilk olarak kardeşi Selma Aliye Kavaf’ın siyasi geleceğini belirlemişti.

Kavaf önce AK Parti’nin Kadın Kolları Genel Başkanı, ardından Denizli’nin ilk kadın milletvekili ve hemen ardından da Denizli’nin ilk kadın bakanı olmuş, aslında bu vasıflarıyla hem il hem de ülke genelinde tarihe geçmişti.

Eşi Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu geçtiğimiz dönem Kahramanmaraş milletvekili olan Dr. Ramazanoğlu, şimdi Denizli yani memleketinden milletvekili adayı. Ancak Ramazanoğlu’nun 2. sıradan aday gösterilmesi, AK Parti’de bir takım tartışmaları ve iddiaları da beraberinde getirdi.

İddiaya göre Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin listesinde kadın aday olarak Sema Ramazanoğlu değil, Nurcan Dalbudak vardı. Ancak yine iddiaya göre listeye son dakikada Saray müdahale etti ve Ramazanoğlu’nu 2. sıradan Denizli vekil adayları arasına yazdırdı.

Zeybekci’nin siyaset kulislerinde 2007 seçimlerinden bu yana AK Parti Denizli milletvekili aday listesinde çok büyük hakimiyeti olduğu da önemle dile getirilen konular arasında. Ancak 2007 seçimlerinde Selma Aliye Kavaf, 2011 genel seçimlerinde de Bilal Uçar’ın Zeybekci’nin hazırladığı 7 kişilik aday listelerini delen isimler olduğu öne sürülüyordu. Zeybekci’nin listesinde 3. delik Dr. Ramazanoğlu oldu.

AK Parti’de Ramazanoğlu’nun aday gösterilmesiyle birlikte 1 Kasım seçimlerinden sonra partinin Denizli kanadındaki dengelerin ne ölçüde değişip değişmeyeceği de merak konusu. Keza bu soruların alt yapısını hazırlar nitelikte bazı iddialar da var. Ramazanoğlu’nun her ne kadar Denizlili olsa da ithal aday yakıştırmasıyla bazı partililerin tepkisini çektiği, bazı partililer tarafından ise Zeybekci’ye karşı kurtarıcı olarak görüldüğü savlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı