REKLAMI GEÇ

AK Parti’de SMS ile seçim değerlendirmesi

AK Parti’de SMS ile seçim değerlendirmesi

AK Parti, Denizli’de bir milletvekili eksik çıkarmanın ve yüzde 7’lik oy kaybının nedenlerini araştırıyor. İlk olarak da partililerden SMS yoluyla seçim sonuçlarını değerlendirmeleri, eleştiri ve önerilerde bulunmaları istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2015 Pazar, 10:00

Katıldığı ilk genel seçim olan 2002’de yüzde 24 oy alan, 2007’de bunu yüzde 43’e ve 2011’de yüzde 46.6’ya çıkaran AK Parti, Denizli’den meclise 4’er milletvekili göndermişti. Ancak 7 Haziran seçiminde düşüş yaşayan AK Parti’nin oyu yüzde 39.6’ya, milletvekili sayısı da 3’e düştü.

Seçim sonuçlarının alınmasının hemen ardından bu düşüşün nedenlerini belirlemek üzere bir çalışma başlatıldı. Tüm üyelere SMS yoluyla mesaj gönderilerek, sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunmaları, görüş ve önerilerini bildirmeleri istendi.

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, bu çalışmayla ilgili Denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada, Denizli’de yaşanan oy kaybının nedenlerini belirlemek üzere böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

120 BİN ÜYEYE MESAJ
Tin, 120 bin dolayında parti üyesi bulunduğunu hepsini bir araya toplayıp tek tek görüş sormanın mümkün olmadığını belirterek, “Tüm üyelerimizin cep telefonlarına mesaj gönderdik. Üyelerimizden seçim sonuçlarını değerlendirmelerini, eleştiri ve önerilerini istedik” dedi.

30 BİN CEVAP GELDİ
Partililerin duyarlılık gösterip değerlendirmelerini bildirmeye başladığını kaydeden Tin, “Geri dönüşler başladı. Gelen mesaj sayısı 30 bini buldu. Hatta parti üyesi olmayan ama AK Parti’ye oy verenler de mesaj gönderiyor. Bunların hepsi havuzda toplanacak, daha sonra da tasnif edilecek. Başlıklar altında toplanacak ve rapor haline getirilerek genel merkeze de sunulacak” diye konuştu.

İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANACAK
AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, gelecek hafta sonunda İl Danışma Meclisi’nin toplanacağını, ilçe teşkilatları ile birlikte seçim sonuçlarının değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı