REKLAMI GEÇ

AK Partili gençlerden 10 Temmuz açıklaması

AK Partili gençlerden 10 Temmuz açıklaması

AK Parti Merkezefendi Gençlik Kolları, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2018 Salı, 15:46

Çınar Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Merkezefendi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Avukat Mert Koç, Pamukkale İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nail Şan ve üyeler katıldı.

Açıklamayı Mert Koç yaptı. Koç, “10 Temmuz 1967 yılında Cenevre’de ‘Hukuk Yolu ile Dünya Sulhu Konferansı’nın üçüncüsünün yapılması nedeniyle her yıl 10 Temmuz, Dünya Hukuk Günü olarak kutlanmaktadır. Öncelikle; Tüm Türk-İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin, Doğu Türkistan, Azerbaycan, Filistin, Irak, Suriye ve Arakan’daki kardeşlerimizin Dünya Hukuk Günü’nü kutluyorum” dedi.

FETÖ elebaşı Gülen’in emperyalistler tarafından korunduğunu ifade eden Koç, “Dünya’da hukuk yolu ile dünya barışını sağlamayı esas edinmiş olan bir konferanstan doğan bu hukuk gününü her yıl kutlasak da; Bugün Filistin ve Ortadoğu ülkelerine ve özellikle İslam coğrafyasına baktığımızda terör ve savaştan dolayı kanın ve gözyaşının akmadığı bir gün bulunmamaktadır. Ortadoğu’da ve İslam coğrafyasında barışı sağlayacak hukuk nerede? Hukuku sadece işine geldiğinde hatırlayan, kendi icadıymış gibi tekelinde sanan emperyalist güçlerin ülkemizde gerçekleşen 15 Temmuz hain darbe girişiminde anayasal düzenimize nasıl kastedildiğini görmezden gelerek, FETÖ elebaşını ve terör örgütünün üst düzey yöneticilerini nasıl koruduğu ortadadır” dedi.

“BİRÇOK EMPERYALİST PLAN, BUGÜN YÜRÜRLÜKTEDİR”
Hukuk eliyle savaşların yönetildiği ve işgal planlarının devreye sokulduğunu belirten Koç, “Ahde vefa ilkesi uluslararası hukuk kurallarının oluşmasında etkili olan bir kuraldır. Bu kuralın bağlayıcı niteliği, iyi niyet ilkesine dayanmaktadır. Ancak, özellikle bizim coğrafyamız gözönüne bulundurulduğunda; ülkelerin ve milletlerin yok olduğu, bölündüğü, binlerce masum insanın kanının aktığı günleri yaşıyoruz. Yıllar önce konuşulmuş, tasarlanmış birçok emperyalist plan, bugün yürürlüktedir. Hukuk yoluyla barış yerine, hukuk eliyle savaşlar yönetilmekte ve işgal projeleri devreye sokulmaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı