REKLAMI GEÇ

Bağ-Kur’luya emeklilik imkanı

Bağ-Kur’luya emeklilik imkanı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, emeklilik bekleyen Bağ-Kur’lulara yönelik yapılan düzenlemeyle ilgili bilgi verdi. Tin, “Prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur’lular yapılandırma imkanıyla az ödeme ve uzun vadeli taksit kolaylığıyla emekli olabilecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2016 Çarşamba, 12:06

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, prim borcu nedeniyle emeklilik bekleyen milyonlarca Bağ-Kur’lunun yapılandırma imkânıyla borçlarını daha az ödemeyle kapatabileceğini ve emekli olabileceklerini söyledi. Tin, “Prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur’lular yürürlüğe giren af yasasıyla prim borçlarını yapılandırabilecekler. Bağ-Kur’lular 30 Haziran 2016’ya kadar olan prim borcunu daha az ödemeyle ve düşük faizli kredi imkânlarıyla ödeyerek prim, yaş ve yıl şartlarını tamamladığında hemen emekli olacak” dedi.

ÖDEME KOLAYLIĞI VAR
Sosyal Güvenlik Kurumu’na Ekim ayı sonuna kadar yapılandırma için müracaat edilmesi halinde prim borçlarının yapılandırma kapsamında yeniden hesaplanacağını ifade eden Tin, “Ana paranın tahsilinden vazgeçilmeyecek, ancak gecikme zammı ile faizi silinecek, bunun yerine yurt içi enflasyon oranları esas alınarak belirlenen tutar ödenecek. Prim borçları azalacak ve peşin ödemede ise gecikme zammının yüzde 75’i silinecek. SGK’nın yaptığı protokol çerçevesinde prim borcunu yapılandırma kapsamında ödemek isteyenlere Ziraat bankası üzerinden her hangi bir teminat alınmadan kredi imkânı sağlanacak. Ziraat Bankasına kredinin geri ödemesi ise taksitler halinde iki ayda bir ödeme planıyla emekli maaşıyla yapılacak. Ödeme için maaştan kesilecek olan tutar, kredi tutarına ve vadesine göre değişecek. Emeklilik için şartları taşıyanlardan peşin ödeyenler hemen emekli olacak” dedi.

Yeni düzenleme kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık 300 binden fazla kişinin emeklilik hakkı elde etmesinin beklendiğini anlatan Milletvekili Şahin Tin, “Bu düzenleme kapsamında Tarım yani çiftçi Bağ-Kur’u olanlar, vergi kaydı olan esnaflar, şirket ortakları ve muhtarlar faydalanabilecek. Denizli’miz başta olmak üzere ülkemiz genelinde bu düzenlemeden yararlanacak olan tüm kardeşlerimiz için bu kolaylığın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı