REKLAMI GEÇ

BAHADIROĞLU ÇANAKKALE’Yİ ANLATTI

BAHADIROĞLU ÇANAKKALE’Yİ ANLATTI

AK Parti Pamukkale Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Çanakkale’yi Anlamak” konulu konferansta konuşan tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu “Türk milleti kendi içinde kavga eder ama ülkesi için her zaman kol kola girip mücadele eder. Çanakkale bunun bir örneğidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2016 Perşembe, 09:56

AK Parti Gençlik Kolları Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nu ağırladı. Parti merkezinde AK Partililer ile buluşan Bahadıroğlu, “Çanakkale’yi anlamak” konulu konferans verdi.

denizli-ak-parti-yavuz-bahadiroglu-2

Türk milletinin her yükselişinde mutlaka önüne bir yerlerden engel çıkarılmaya çalışıldığını dile getiren Bahadıroğlu, “Ama milletimiz her defasında bu engelleri aşmasını bilmiştir. Allah’ın izniyle bundan sonra da aşacaktır. Çanakkale Zaferi bunun en güzel örneklerinden biridir” diye konuştu.

Çanakkale’de elde edilen zaferin en büyük etkeninin inanç olduğunu anlatan Bahadıroğlu, “İçinde bulunduğu şartlara teslim olmayan bir milletin şartları teslim aldığı zaferde tarihe altın harflerle adımızı yazdırdık. Bugün gelinen noktada bizlere düşen en büyük görev, millet olarak kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi unutmadan o büyük zaferi yazan dedelerimize layık olmaktır” dedi.

denizli-ak-parti-yavuz-bahadiroglu-1

Sen ben kavgalarıyla bölünmeye çalışılan milletin birlik ve beraberlik adresini de gösterdiğini vurgulayan Bahadıroğlu, “Çanakkale Zaferi ayağa kalkışımızın sesidir. Birlik beraberlik arayan milletimizin buluşma noktasının tek adresi Çanakkale’dir. Başka buluşma adresi arayan yanılır. Ben bu milletin tek birlik adresini veriyorum. Bu milletin, yani Türk’ün, kürdün, lazın, çerkezin, abazanın, sünninin, alevinin kısaca bu milletin tek buluşma adresi vardır Çanakkale’dir. Çanakkale Zaferi, İngiliz ordu komutanı General Hamilton’un ‘Bizi Türklerin maddi gücü değil, manevi gücü mağlup etmiştir. Çünkü onların atacak barutu bile kalmamıştı. Fakat biz gökten inerek onlara yardım eden güçleri müşahade ettik’ diyerek itiraf ettiği imanın küfre, adaletin zulme, Hakk’ın batıla galip geldiği bir zaferdir. Biliyoruz ki; bizi yeniden ayağa kaldıracak olan Çanakkale ruhudur, ecdadımızın ruhudur. Destanlaşan kınalı kuzuları daha yakından tanıyalım. Bu vatan toprakları üzerinde gezen herkes nerede gezdiğini iyi bilsin ve bastığı yerlere toprak diyerek basıp geçmesin. Şanlı tarihimizi unutup öz kültürüne yabancılaşan ve medeniyet diye Avrupa’nın, Batı’nın iflas etmiş çöplüklerinde dolaşmayalım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı