REKLAMI GEÇ

Bakan Albayrak: Denizli-Aydın Otoyolunun imzasını atıp Denizli’ye geldim

Bakan Albayrak: Denizli-Aydın Otoyolunun imzasını atıp Denizli’ye geldim

İhalesi geçen yıl tamamlanan Denizli ile Aydın arasındaki 154 kilometrelik otoyol ile gelişmeyi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıkladı. Albayrak, “Buraya gelmeden imzayı atıp bakanlığa gönderdim” dedi. Bakan Albayrak’ın açıklamasına göre, inşaatın yakın zamanda başlaması bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2020 Pazartesi, 13:30

Denizli-Aydın arasında yapılacak olan 154 kilometre uzunluğundaki otoyolun ihalesi geçtiğimiz yıl ertelemeler olmasına rağmen tamamlanmıştı. Yap-İşlet-Devret modeliyle ihalesi geçtiğimiz yıl mart ayında yapılan, 17 yıl 9 ay 18 gün boyunca inşaatı yapan firma, inşaata başlamak için imzaları bekliyordu.

İMZAYI ATTIM DA GELDİM
Bugün Denizli’ye gelen Bakan Albayrak, Denizli-Aydın otoyoluyla ilgili ‘Denizli’ye gelmişken bu açıklamayı yapayım’ diyerek gelişmeleri aktardı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onayını Ulaştırma Bakanlığı’na gönderildiğini belirten Albayrak, “Denizli’ye gelmişken bunu da açıklayayım, Denizli aydın otoyolu, değil mi? Daha buraya gelmeden Denizli-Aydın otoyolunun imzasını attım, bakanlığa gönderdim hayırlı uğurlu olsun” dedi.

2023’TEN ÖNCE TAMAMLANACAK
Bakan Albayrak, Denizli’nin coğrafi konumunun önemine dikkat çekerken, alt ve üst yapı yatırımlarının tamamlanarak, Denizli’deki 3-5 milyar dolar olan ihracatı 30 milyar dolarlara çıkarmayı hedeflediklerini söylerken şunları aktardı:
“Güçlü adımları atacağız, sadece bu değil. Hızlı tren altyapısı açısından baktığımızda, demiryolu altyapısı açısından baktığımızda, şehir hastanesi açısından baktığımızda, 2023’ten önce bölgenin pırlantası gibi şehir hastanesini de bitireceğiz. Dolayısıyla altyapı üst yapı anlamında hızlı tren, otoyollar ile birlikte Antalya ile İzmir networku arasındaki Denizli’nin kritik rolü var. Denizli ihracat merkezi… Altyapısını öyle güçlü bir şekilde entegre etmemiz lazım ki, 3-5 milyar dolarlar az 10-20-30 milyar dolar ihracatı başaracağız, Allah’ın izniyle…”

OTOYOL İHALESİ YAPILDI, İNŞAAT İÇİN ONAY BEKLENİYORDU
Denizli- Aydın arasındaki otoyol 5,3 milyar liraya malolacak. İhaleyi alan şirket, yap-işlet-devret anlaşması gereği otoyolu tamamladıktan sonra 17 yıl 9 ay 18 gün boyunca otoyolu işletecek. 140 kilometresi ana, 14 kilometresi bağlantı yolu olacak otobanda 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ile 5 hizmet tesisi bulunacak.

Aydın-Denizli Otoyolu, mevcut Aydın Çevre Yolu Otoyol ayrım kavşağından başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar’a, oradan da Nazilli, Kuyucak, Buharkent ve Sarayköy’ün güneyinden devam ederek Denizli’de son bulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı