REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci kabine dışında kaldı

Bakan Zeybekci kabine dışında kaldı

24 Haziran Seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş yapan Türkiye’nin yeni sistemdeki ilk Bakanlar Kurulu belirlendi. Seçimlerin ardından milletvekili adayı olmayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konumu merak konusu olmuştu. Zeybekci, yeni kabinede yer almadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2018 Pazartesi, 22:49

Türkiye, 24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ardından yeni sisteme geçiş yaptı. Geçtiğimiz hafta sonunda milletvekilleri yemin ederek görevlerine başlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün Meclis’te yemin etti, resmen yeni dönemin başlangıcı oldu.

Yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi en geniş katılımlı davete ev sahipliği yaptı. Yeni hükümet sistemine geçiş töreninde seçimlerden bu yana beklenen yeni Bakanlar Kurulu’nun kimlerden oluştuğu sorusu da yanıt buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yer almadı. Zeybekci’nin uzun süredir yürüttüğü Ekonomi Bakanlığı kaldırıldı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile “Ticaret Bakanlığı” adı altında birleştirildi.

2013’TE BAKAN OLDU, KISA DÖNEM ARA VERDİ
Siyasete 2004 yılında Denizli Belediye Başkanı olarak atılan Nihat Zeybekci, görevinden istifa etti, AK Parti Denizli Milletvekili olarak meclise girdi. AK Parti MKYK üyesi olan Zeybekci, Türkiye Büyük Millet Meclisi Enerji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından 26 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen kabine değişikliği ile Ekonomi Bakanlığı görevine atandı. 24. 25. ve 26. dönem Denizli Milletvekili olan Zeybekci, Mustafa Elitaş’ın kısa süreli Ekonomi Bakanlığı’ndan sonra 24 Mayıs 2016 tarihinde tekrar Ekonomi Bakanı olarak atandı.

İŞTE YENİ BAKANLAR:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni bakanlar şöyle:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı