REKLAMI GEÇ

Bakanlar ADM-GDZ Çağrı Merkezi’ni açtı

Bakanlar ADM-GDZ Çağrı Merkezi’ni açtı

Türkiye’nin ilk çağrı merkezi olan ve 400 kişinin istihdam edileceği ADM-GDZ Çağrı Merkezi, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katıldığı törenle hizmete girdi. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan merkez ile AYDEM farkını bir kez daha ortaya koydu. AYDEM, Türkiye’de ilk özel hidroelektrik santrali ile güneş panelleri üretimini de yaparak, ülkeye örnek olmuştu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2016 Çarşamba, 17:53

Denizli, Aydın, Muğla, İzmir ve Manisa’ya hizmet vermek üzere kurulan ve 400 kişiye istihdam sağlayacak ADM-GDZ Çağrı Merkezi, törenle hizmete girdi. Çağrı Merkezi açılış törenine, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu ve Cahit Özkan ile çok sayıda davetli katıldı.

denizli-aydem-cagri-merkezi-bakan-albayrak-ic-7

ENERJİDE YENİ ATILIMLAR YAPACAĞIZ
Çağrı Merkezi’nin müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesini artıracak önemli adımlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yılsonuna kadar 2 bin kişinin istihdam edileceği 9 çağrı merkezinden ilkini Denizli’de açmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

denizli-aydem-cagri-merkezi-bakan-albayrak-ic

Bakan Albayrak, “Enerji alanında yeni atılımlar yapacağız. Bu atılımlarımız müşteri, vatandaş odaklı atılımlar olacak. Bu açılış aslında büyük bir resmin ilk parçası. Çünkü 2016 yılı mayıs ayında elektrik dağıtım sektörü ile ilgili yıllık yapılan toplantımızda çok önemli bazı kararlar aldık. Türkiye özellikle elektrik dağıtım sektörünün özelleştirilmesi bağlı olarak, çok önemli bir süreci başlattı bundan yaklaşık 7 yıl önce. Türkiye haritası 21 dağıtım bölgesi ve tamamının özel sektöre devriyle özelleştirilmesi birlikte esas amacı ve hedefi piyasanın liberalleşmesi, müşteri memnuniyeti ve kalitesinin artırılması ve halkımızda yani özel sektör mantığı ile müşterisine çok daha kaliteli bir layık olduğu düzeyde hizmet verme noktasında önemli bir süreci başlattık” dedi.

denizli-aydem-cagri-merkezi-bakan-albayrak-ic-5jpg
ÇİN’DEN SONRA 2. SIRADAYIZ
Bakan Albayrak, Türkiye ekonomisinin büyüme hızına bağlı olarak enerji sektöründe de yılda yüzde 4,5-5 oranında büyüme gerçekleştiğini vurguladı. Bakan Albayrak, “Elektrik dağıtım sektörü hakikaten zor bir sektör. Geçtiğimiz 14 yıl içerisinde Türkiye’de Ak Parti iktidarı döneminde enerji sektöründe büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduk. Büyük yatırımlar ortaya koyduk. Büyük temeller attık. Önemli adımlar içerisindeyiz. Bu da beraberinde Türkiye’de özellikle enerji sektöründeki alt yapı ihtiyacı ile alakalı büyük talepleri de beraberinde getiriyor. Dünyada Çin’den sonra enerji büyümesi 2.sırada olan bir ülkede bahsediyoruz. Her yıl yüzde 4,5-5 büyüyen enerji sektöründen bahsediyoruz. Türkiye’nin büyümesi ekonomi anlamında olduğu gibi enerji sektöründe eşgüdümlü şekliyle devam ediyor. Bu da bu yatırımın sistematik kurumsallaşması ve halka, müşteri memnuniyeti şeklinde dönmesini getiriyor. Bu çerçevede önemli karalar aldık. Bu kararlardan bir tanesi bugün açılışı yaptığımız Türkiye’de 9 merkezde yılsonuna kadar açılışlarını tamamlayacağımız yaklaşık 2 bin kişiden fazla istihdam üreteceğimiz çağrı merkezleri” diye konuştu.

denizli-aydem-cagri-merkezi-bakan-albayrak-ic-4

ÇOK YÖNLÜ “KAZAN KAZAN” OYUNU VAR
Çağrı merkezlerinin hizmete girmesiyle birlikte ikinci adım şirketlerin, Avrupa Mükemmellik Kalite Ödülü’nü alacak düzeyde kurumsal özel şirket dönüşümü olduğunu dikkat çeken Bakan Albayrak, “AYDEM, Ceyhan Saldanlı mademki bölgede ilkleri gerçekleştirmiş, bu ödülü, yani Avrupa Mükemmellik Kalite Ödülü’nü de Ceyhan Saldanlı alarak bir ilki daha gerçekleştirir. Ben söz veriyorum, ödül törenine ben de katılacağım. Burada çok yönlü bir ‘kazan kazan’ oyunu var. Biz neyi söylüyoruz bu standartlarla bu verimliliği bu kaliteyi koyduğunuz sürece müşteri memnuniyeti üst seviyeye çıkar. Müşterinin memnun olduğu iklimde şirketin kurumsallık değeri de üst seviyeye çıkar. Kamu devlet olarak biz de vatandaşımıza bu dönüşümü sistematik hizmeti vermekten mutlu oluruz” diye konuştu.

denizli-aydem-cagri-merkezi-bakan-albayrak-ic-3

AYDEM FARKINDALIK YARATTI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında OSB’nin arkasına ilk hidroelektrik santrali kurarak özel şirketin kendi elektriğini üretebileceği konusunda farkındalık yaratan ilk girişimci olduğunu vurgulayarak, “ İşte Denizlililerin dediği gibi çekirdekten yetişip gelerek de bugün bu noktalara gelmiş olmasından dolayı da biz Denizlililer olarak onunla gurur duyuyoruz. AYDEM’le, Gediz’le, Berektli’yle ve hizmet vermeye başlayacak diğer firmalarla da gurur duyacağız. AYDEM, Türkiye’de ilk güneş enerjisi panellerini üreten şirket. Kendilerine önerim biran önce yerlilik oranını yüzde 50’lerin üzerine çıkarmaları” dedi.

denizli-aydem-cagri-merkezi-bakan-albayrak-ic-6

ÇAĞRI MERKEZLERİNİN SORUN DİNLEME HATTI OLMASINI İSTEMİYORUM
Çağrı Merkezi’nin çözüm odaklı hizmet vermesi gerektiği uyarısında bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz da, “Çağrı merkezlerinin tüketici sorunlarının çözümünde hayatı öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Vatandaş çağrı merkezine aradıktan sonra en kısa sürede operatöre bağlanma seçeneğine sahip olacaktır. Cevap ve bilgilendirme için yapılacak geri dönüşler vatandaşlarımıza e-posta, telefon ve sms yoluyla ya da yazılı olarak yapılacaktır. Bunlar da yazılı olarak kayıt altına alınacaktır. Kısacası Çağrı Merkezleri yalnızca sorun dinleme hattı olmasını istemiyorum. Bu merkezlerin tüketicinin derdine çözüm bulma sürecinde ilk muhatap olma yeridir” dedi.

denizli-aydem-cagri-merkezi-bakan-albayrak-ic-8

2023’E HAZIRIZ
Hidroelektrik santralleri ve enerji dağıtım konusunda Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirten ADM-GDZ Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ise hiçbir başarının tesadüf olmadığını ifade etti. Bu başarıyı çalışma arkadaşlarına borçlu olduğu vurgulayan Saldanlı, “Türkiye ekonomisi son 10 yılda 3 kat büyüdü. Buna bağlı olarak da enerji sektöründe de gelişmeler kaydedildi. Biz 15 yıl önce 25 bin megavat elektrik üretimi gerçekleştirirken bugün 76 megavat üretim yapıyoruz. Enerji sektöründe Türkiye 36 ülke arasına giremezken, bugün 15 ülke arasında yer alıyoruz. Ayrıca 2023 yılı hedefleri arasında ilk 10’a girmek varsa biz buna hazırız” diye konuştu.

denizli-aydem-cagri-merkezi-bakan-albayrak-ic-2

İLK ÇAĞRIYI BAKAN ALBAYRAK CEVAPLADI
Açılış konuşmalarının ardından Çağrı Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi, davetliler çağrı merkezini ziyaret etti. İlk çağrıyı ise Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı berat Albayrak aldı.

denizli-aydem-cagri-merkezi-bakan-albayrak-ic-9

PARTİ TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, açılışın ardından AK Parti İl Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı