REKLAMI GEÇ

Bakanlıktan çiçek-pasta açıklaması

Bakanlıktan çiçek-pasta açıklaması

Son günlerde Ekonomi Bakanlığı’nın 2016’nın ilk yarısında 4.4 milyon liralık çiçek ve pasta harcaması yaptığına ilişkin haberlere yanıt geldi. Bakanlık, söz konusu verilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi, harcamanın 222 bin lira dolayında olduğu ve bakanlığın görevlerinin yerine getirilmesinde kullanıldığı ifade edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2016 Cuma, 16:09

Son günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 4.4 milyon liralık pasta ve çiçek harcaması yaptığı yönündeki iddialara Ekonomi Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Haberlerin ve haberde yer alan rakamların gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, “Uluslararası standartlara (GFS: Government Finance Statistics) uygun olarak hazırlanan Bakanlığımız Bütçesi içerisinde 03.6.1.01 ekonomik kodunda yer alan ‘Temsil, Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri’ kalemi; fuar, ekonomi ve iş zirveleri gibi etkinlikler kapsamında ülkemize davet edilen kurum ve kuruluşların temsilcileri ile ithalatçı firma yetkililerinin katılımı ile ürünlerimize yeni pazarlar bulunması ve mevcut pazarlarımızın korunması amaçlarına yönelik olarak Bakanlığımız koordinasyonunda gerçekleştirilen organizasyonlar kapsamında geleneklere ve davetin şümulüne göre hazırlıkların gerektirdiği giderleri yansıtmaktadır” denildi.

Bakanlığın “Temsil, Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri” kalemi kapsamında 2016 yılının ilk altı ayında 222 bin 526 lira harcama yaptığının belirtildiği açıklamada, “Bu harcama, ülkemize davet edilen kurum ve kuruluşların temsilcileri ile ithalatçı firma yetkililerinin katılımı sağlanmış, ürünlerimize yeni pazarlar bulunması ve mevcut pazarlarımızın korunması amaçlarına yönelik olarak çalışmalar yapılmıştır. Mevzuatın yüklemiş olduğu görevler doğrultusunda ve Bakanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştirilen bu organizasyonlarda geleneklere ve davetin şümulüne göre hazırlıkların gerektirdiği giderler için yapılmıştır. Dolayısıyla, haberlerde bahsedildiğinin aksine, bu tertipten 2016 yılında bugüne kadar yapılan harcamaların büyük çoğunluğu “pasta, çiçek alımı için değil” ülke ekonomisinin gelişmesine yönelik organizasyonlar içindir” denildi.

ZEYBEKCİ BAKAN DEĞİLDİ
Açıklamada ayrıca haberlerde Ekonomi Bakanı olarak Nihat Zeybekci’nin adının zikredildiği, ancak Bakan Zeybekci’nin görevi 25 Mayıs 2016’da devraldığı hatırlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı