REKLAMI GEÇ

Başbakan Davutoğlu Denizli’den yüzde 60 oy istedi

Başbakan Davutoğlu Denizli’den yüzde 60 oy istedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin il kongresinde 7 Haziran seçimlerinde Denizli’den yüzde 60 oy istedi. Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin kurtuluş savaşındaki fetvasını örnek gösteren Başbakan Davutoğlu, “İstiklal mücadelesi verirken dedelerimiz aşk ile çalıştıysa, siz de istikbal mücadelemiz için aynı aşkla çalışın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2015 Pazar, 17:05

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Denizli’ye 2 saat gecikmeli geldi. Karayolu ile Afyon’dan gelen Başbakan İl Kongresi’nin yapılacağı Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki Hasan Güngör Spor Salonu’na ulaştı. 

Başbakan, salon girişinde çok sayıda vatandaş ve partili tarafından karşılandı. Salon girişinde toplanan vatandaşlara kısa bir konuşma yapan Davutoğlu, daha sonra kongreye geçti. Kongre İl Başkanı Avni Örki’nin konuşmasıyla başladı. Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, kürsüye gelerek konuşmasına başladı.

İlçelerin tek tek isimlerini söyleyerek Denizli’yi selamlayan Başbakan Davutoğlu, hava muhalefeti sebebiyle Denizli’ye geç geldiğini söyledi. Salonda kendisini bekleyen kalabalığa teşekkür eden Davutoğlu’na “Denizli seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla tezahürat yaptılar. Denizlililerin güneş doğmadan uyanan çalışkan bir halk olduğunu belirten Davutoğlu, “Bize bugüne kadar sahip çıktınız, yalnız bırakmadınız. Allah Denizli’den razı olsun” dedi. Başbakan’ın konuşması sık sık tekbir sesleriyle kesildi. Salonda “Allahüekber” sesleri yankılandı.

YÜZDE 60 OY İSTEDİ
‘Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin kurtuluş savaşı fetvasında “silahınız yoksa düşmana taş atın” sözlerini hatırlatan Davutoğlu, partililerden aynı ruhla bu davaya sahip çıkmalarını ve 7 Haziran seçimlerinde yüzde 60 oy almalarını istedi. Davutoğlu, “Esnaflar Başbakanlığın önünde yazar kasa kırar hale gelmiş, IMF memurları ülkeye talimat vermeye başlamıştı. İstiklal Mücadelesi’ni başlatma zamanı geldi demiştik. Aynı Denizli’de 15 Mayıs 1919’da olduğu gibi. Dünyada itibarlı bir konum almak üzere AK Parti kadroları harekete geçti. Şimdi Ahmet Hulusi Efendi’nin torunları olan Denizlililerden söz istiyorum. Elinizde 3 çakıl taşı dahi olsa onları üst üste koyup bu devletin yeniden inşasına katkı koyacaksınız. Nasıl İstiklal mücadelesi verirken dedelerimiz aşk ile çalıştıysa, siz de istikbal mücadelemiz için aynı aşkla çalışın. Bu kez en az Denizli’den yüzde 60 oy bekliyoruz” dedi.

“BİZİ DURDURAMAZLAR”
AK Parti iktidarının bugüne kadar sürekli sonlandırılmak istendiğini belirten Davutoğlu şunları söyledi: “Biz 2001’de bu aşkla yola çıkmışken, bu hamleyi engellemek için yola çıkanlar da oldu. Şimdi soruyorum; Bizi durdurabildiler mi? Bizi durdurabililer mi? Biz yolumuzdan dönmeyiz. Baktılar durduramadılar. Bu kez Gezi provakasyonları başladı. Bununla da durduramadılar 17-25 Aralık kumpas operasyonlarıyla durdurmaya kalktılar. Türkiye’nin milli iradeyle işbaşına gelmiş hükümetine karşı darbe yapmaya kalkıştılar. Sayın Erdoğan’a ‘dönemin Başbakanı’ diyerek iddianame hazırlamaya kalkıştılar. İşte bir yıl geçti. ‘Dönemin Başbakanı’ dedikleri Erdoğan bugün Cumhurbaşkanı oldu. Paralel ile kimler omuz omuza biliyor musunuz? Doğu’da HDP ile Batı’da CHP ile diğer yerlerde MHP ile omuz omuza geldiler. Tek tek gelmeyin. Hepiniz birlikte gelin. Geri dönersek namerdiz. Hep beraber gelirlerse zaferin tadı daha büyük olur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday çıkardılar. Peki sonuç ne oldu? Milletle omuz omuza veren Erdoğan, paralel ile omuz omuza veren partilerin adayını ezdi, geçti. İşte milletle omuz omuza vermenin sonucu budur. Denizli’de bu aşk ve heyecanı gördük. Madem ki Denizlili efeler böyle ayaktadır. Dünyada adaleti ikame edene kadar elif gibi dimdik durmaya devam edeceğiz. Zalim hangi maskeyle gelirse gelsin, biz o maskeyi indirmeye adaleti haykırmaya devam edeceğiz. Bu heyecanınızın neticesini 7 Haziran’da görmek istiyoruz. Denizli’ye girerken hayran oldum. Gerek Nihat Bey’e gerekse Osman Bey’e teşekkür ederim. Yolumuz milletin yoludur. Akibetimiz milletin istikbalidir.”

 “12 YILDA 9 MİLYAR TL YATIRIM”
Denizli’ye 12 yılda 9 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Başbakan Davutoğlu, “Denizli partimize hep sadakat gösterdi, biz hep hizmet ettik. Denizli’deki değişimi herkes görüyor. Denizli daha da yükselen bir il olacak. Denizli bir otoyolla Antalya’ya bağlanıyor. Bir şehir hastanesi yapıyoruz. Denizli bir ticaret ve turizm merkezi olacak. Denizli’nin geleceği parlaktır. Ticaret, turizm ve ilim Denizli’de buluşacak. Denizli’ye yakışır bir şehir stadyumu için de çalışmalar yapacağız” dedi.

PARTİLİLERDEN SÖZ ALDI
Partililerden 7 Haziran seçimleri için canla başla çalışmalarını isteyen Davutoğlu, “Bütün Denizli’yi gezeceksiniz. Bütün ilçeleri, bütün kasabaları gezip anlatacaksınız. Denizli’den 7 Haziran’da gür bir ses vermeye hazır mısınız? Denizli’yi milli iradenin kalesi yapmaya, yüzde 60 almaya hazır mısınız?” diye konuştu.  

Başbakan bütün bunlar için salondakilerden söz aldıktan sonra Bakanlar ve yeni İl Başkanı Şahin Tin ve eski İl Başkanı Avni Örki ile birlikte salondakileri selamlayarak kongreden ayrıldı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı