REKLAMI GEÇ

Başbakan, Zolan’ı Denizli’ye emanet etti

Başbakan, Zolan’ı Denizli’ye emanet etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 saat gecikmeyle geldiği Denizli’de 20 binin üzerinde vatandaşa seslendi. Karşısında gördüğü kalabalık ile moral bulan Erdoğan, muhalefete sert eleştiriler yöneltti, “Denizli’nin büyükşehir olmasına karşı çıkanlar sizden ne yüzle oy istiyorlar” dedi. Şehir hastanesi ve hızlı tren sözü verdiği Denizlililerden Ak Parti Büyükşehir Adayı Osman Zolan’a destek isteyen Erdoğan, “Osman Zolan kardeşimi size emanet ediyorum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Mart 2014 Cumartesi, 18:13

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırklareli programının uzaması nedeniyle miting alanındaki bekleyiş, 2 saati buldu. 

ADAYLAR TANITILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan miting alanına gelmeden önce, Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayları tek tek sahneye çağrılarak tanıtıldı.

ZOLAN: DENİZLİ BİZİM AYNAMIZ
Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükşehir Adayı Osman Zolan, alanda toplanan 20 bini aşkın kişiye seslendi. Denizli’nin 10 yıl önce büyük bir köy olduğunu belirten Zolan, “Ak Parti dönemindeki hizmetlerle Denizli büyükşehir olmayı hak eden bir görüntüye kavuştu. Başbakan’ımız büyükşehir konusundaki adaletsizliği giderdi, Denizli’ye hak ettiği ünvanı verdi. Bugün burada toplanan kalabalık, Ak Parti’nin hizmetlerinin takdir edildiğinin göstergesidir. Bundan 5 gün önce Denizli için hazırladığımız 222 projeyi açıkladık. Denizli’de bundan sonra kent merkezinde ne varsa, köylerimizde de aynıları olacak. Lafla peynir gemisi yürümez. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizim aynamız Denizli. Hizmetlerimiz ortada” dedi.

MİTİNG 18:00’DA BAŞLADI
Kırklareli programının uzaması nedeniyle Denizli’ye 2 saat geç gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özay Gönlüm Meydanı’na ulaştı. Kalabalığın tezahüratlarla karşıladığı Başbakan Erdoğan, gecikme nedeniyle özür dileyerek konuşmasına başladı.

KALABALIK MORAL VERDİ
Konuşmasına Denizlili ünlü sanatçı Özay Gönlüm’ün “Denizli’m gözlerimde tütüyor” dizelerinin yer aldığı bir türküsün sözleriyle başlayan Erdoğan, alanda gördüğü kalabalıktan memnun kaldı. Erdoğan, “ Bu kalabalık ve coşku 30 Mart’ta seçimin sonucunu gösteriyor. Denizli’de bu iş artık bitmiştir. 90 yıl önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi vardı. O kurtuluş savaşı yıllarında Denizli’de yaptığı konuşmada halka “Dik Durun” demişti, şimdi bunu yapacağız ve dik duracağız. Hiçbir saldırı, hiçbir darbe girişimi nasıl gerçekleşirse gerçekleşsin, bizi bu hedefimizden saptıramayacak. kardeşliğimizi bozmayacağız. Çünkü bizim hedefimiz 2023 Türkiye’si. Denizli hiçbir zaman bizi ne genel, ne de yerel seçimlerde yalnız bırakmadı. Şimdi de görüyorum ki, yağmura rağmen yine birlikteyiz” dedi.

MUHALEFETE YÜKLENDİ
Türkiye’nin 2023 hedefine yürüyüşünün komplolarla engellenmek istendiğini belirten Erdoğan, “Kardeşlerim bu yürüyüşü hiç kimse durduramaz ve durduramayacaklar. 17 Aralık’ta Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak için bir komplo devreye sokuldu. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir zaman darbeciler bunlar kadar acziyet içinde olmadı. Güya bu darbeyi CHP ile birlikte yapacaklardı. Öyle anlaşmışlardı. Gel gör ki; bir Anayasa mahkemesine başvurmayı bile beceremediler. Hiçbiri de başları önünde geri döndüler. anayasa Mahkemesi’ne başvurmayı bile beceremeyen bu insanlar ülkeyi nasıl yönetecekler?” dedi.

“ZOLAN’LA HİZMET DESTANI DEVAM EDECEK”
Denizli’nin büyükşehir olmasına muhalefetin karşı çıktığını belirten Erdoğan, “CHP ve MHP, Denizli’nin Büyükşehir olmasına karşı çıktılar. Şimdi sizden hangi yüzle oy istiyorlar? Şimdi kardeşiniz Osman Zolan ile hizmet destanınız devam edecek. Denizli’yi şehircilikten turizme kadar inşallah çok daha güzel noktalara taşıyacağız. Şimdi komplolarla bizi engellemeye çalışıyorlar. Bu komplonun arkasında kim var? Pensilvanya var” diye konuştu.

“ZORLU’YU DA DİNLEDİLER”
Denizlili işadamı Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da, Başbakan’ın mitinginde Denizli’deydi. Erdoğan konuşmasında, onun da telefon görüşmelerinin dinlendiğini ve kendisine kumpas kurulduğunu anlattı. Erdoğan, “Denizli’ye 8 milyar dolar yatırım yaptık. Bu ülkede kim taş üstüne taş koyuyorsa onu dinlemeye aldılar. Neden? Yarın onu haraca bağlamak için. Sayın Ahmet Nazif Zorlu’yu da dinlediler. Yarın köşeye sıkıştırmak, kumpas kurmak için. Bir havaalanı yapıyoruz. Bu projeyi yapacak işadamlarımızı da dinlediler, onlara da kumpas kurdular. İnsaf ya… İnsaf… Daha ihalesi yapılmayan Kanal İstanbul’un önünü kesmeye çalıştılar. Marmaray’ın da çok kez önünü kesmeye çalıştılar. Ama hamdolsun tamamlamayı başardık. Bu hizmetleri biz yaparız. Bunları CHP zihniyeti yapamaz, MHP yapamaz. Sorun Cumhuriyet tarihi boyunca kaç tünel yaptınız. Cevap veremezler. Biz Ferhat gibi dağları deliyoruz. Siz de Şirin’siniz. Ferhat Şirin’i nasıl seviyorsa biz de sizi öyle seviyoruz. Şundan hiç şüpheniz olmasın. Bu ülke 3 tane beceriksizin darbe girişiminden etkilenmez. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Bunların ki yatsıya kadar bile yanmadı” dedi.

“ZOLAN KARDEŞİME GÜVENİYORUM”
Denizli’ye verdikleri büyükşehir sözünü tutuklarını belirten Erdoğan, “Bundan böyle artık Denizli, bütün ilçeleri ve köyleriyle birlikte modern bir şehir olmanın hazzını yaşayacak. Denizli büyükşehir yatırımları ile marka şehir olma yolunda ilerleyecek. Şu anda bütün bu attığımız adımlarla birlikte Belediye Başkanı’mız Osman Zolan kardeşime inanıyorum, güveniyorum. Bakanımız Nihat Zeybekci ile birlikte Denizli’ye hizmet edecekler” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ VE HIZLI TREN SÖZÜ
Denizli şehir hastanesinin yapılacağını belirten Erdoğan, CHP’yi de bu meseleyi gerçek dışı beyanlarla propaganda aracı yapmakla suçladı. Erdoğan, “Denizli’ye şehir hastanesi yapıyoruz. Büyük bir sağlık kompleksi olacak. CHP’liler yalan uyduruyorlarmış. ‘Şehir hastanesini Denizli yerine Manisa’da yapacaklar’ diyorlarmış. Manisa’daki hastanenin temeli zaten atıldı. Biz Denizli’ye de bu hastaneyi yapacağız. Denizli’de bir söz vardır. ‘Az söyleyin uz söyleyin inanılacak söz söyleyin’ diye. Halkımız bu yalanlara inanmıyor. Denizlispor’a 40 bin kapasiteli bir stadyum kazandırıyoruz. Bu yatırımlarla birlikte Denizlispor eski ihtişamlı günlerine dönecek. Antalya-Denizli hızlı tren projesinin çalışmalarına başladık. Tamamlanmasıyla birlikte Denizli’nin ticareti, turizmi ve sosyal hayatı canlanacak. Türkiye’de ilk bölünmüş yol projesini Aydın-Denizli arasında yapmıştık. Denizli’deki bölünmüş yol uzunluğunu 65 kilometreden 302 kilometreye çıkardık. Onlar laf üretir biz hizmet üretiriz” dedi.

“ZOLAN’I SİZE EMANET EDİYORUM”
Denizli’nin büyükşehir ile birlikte yeni bir döneme girdiğini ifade eden Erdoğan, “Bu büyükşehir dönemi. Ben Osman Zolan kardeşimi size emanet ediyorum. İnşallah 30 Mart sonrası Denizli için daha güzel olacak” dedi.
galeri-anons
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını her zamanki gibi “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının sözleriyle tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı