REKLAMI GEÇ

Cemaate “Şerefsiz” diye yüklendi  

Cemaate “Şerefsiz” diye yüklendi   

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Haziran ayı İl Danışma Kurulu toplantısında söz alan Ekonomi Bakanı Zeybekci, sert ifadeler kullandı.  

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2014 Pazar, 14:44

Ak Parti’nin her ay gerçekleştirdiği İl Danışma Kurulu toplantılarının Haziran ayı oturumuna Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin sözleri damga vurdu. 17 Aralık operasyonundan, Gezi olaylarına kadar pek çok konuya değinen Zeybekci, cemaati hedef aldığı konuşmasında ses kayıtları için “Şerefsizlik Belgesi” ifadesini kullandı.

MUHALİF YAZARLARLA BAŞLADI
Zeybekci sert eleştirilerinin odağına ilk olarak muhalif yazarları oturttu. Soma’da yaşanan maden faciası sonrası yazılarında hükümeti sert bir dille eleştiren Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’i hedef alan Zeybekci, yazarın ifadelerini kendince yorumladı. Özdil’in maden şehitleri için ‘bidon kafalı’ ifadesini kullandığını öne süren Zeybekci, “Allah müstahakkını versin. Ben sana başka bir şey demiyorum. İki cihanda müstahakkını versin” dedi.

CEMAATLE SÜRDÜRDÜ
Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Zeybekci’nin hedefinden Cemaat de nasibini aldı. 17 Aralık operasyonuna ilişkin değerlendirmesinde sürecin hükümeti devirmeye yönelik olduğunu savunan Zeybekci, “O olaylar darbe olaylarıdır. O ses kayıtları çıktığı zamanlar her yere yaydılar. Ancak TÜBİTAK’ın incelemesinden sonra kayıtların montaj olduğu ortaya çıktı. Bunu kimse konuşmadı. 17 Aralık operasyonundaki montajlı ses kayıtları tamamen şerefsizlik belgesidir” dedi.

GEZİ PROTESTOCULARINI UNUTMADI
Zeybekci üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen Gezi protestolarını tekrar gündemine aldı. Danışma Kurulu’ndaki partililere, Taksim’deki planın ağaçların yer değiştirilmesi olduğunu anlatan Zeybekci, “Taksim’in yayalaştırma projesine itiraz ederek, ardından taksim ‘Topçu Kışlası’nı yaptırmayız’ bahanesiyle de büyütülen gezi olaylarıyla Türkiye’yi yerinden oynatmaya kalktılar. Denizli’ye kadar geldiler. Bütün bunların yapanların tamamı yabancı. Bunların hiçbirisinin Türkiye’ye bir çivi çakılmasıyla alakası yok. Bunların neyle alakası olduğu belli onlar maşadır” dedi.

TAM KADRO ORADAYDILAR
EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan danışma kurulu toplantısına Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da katıldı. İl Başkanı Avni Örki önderliğindeki toplantıda Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediye meclis üyeleri, mahalle temsilcileri ve partililer katıldı. İl Başkanı Örki, önlerinde Cumhurbaşkanlığı süreci oldğunu hatırlattı, kısa süre içinde seçim startı vereceklerini kaydetti.

ic

FAİZLER DÜŞECEK
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ak Parti Danışma Meclisi Toplantısı’nın ardından Denizli Valiliği’nde basın toplantısı düzenledi. Zeybekci, Pazartesi gününden itibaren faizlerin düşüşe geçeceğini açıkladı.

Zeybekci, “Türkiye’de gündemde faizle ilgili tartışma var. Faizin inmesi, faizlerin enflasyonda kaç puanlık etki yaptığı tartışılıyor. Ama faizler Türkiye’de ekonomi yatırımlarını yavaşlattı. Büyümenin, istihdamın, üretimin önünde faizin en önemli engel olduğunu düşünüyorum. Türkiye ekonomik anlamda parasal piyasaların dengeleri anlamında şu andan itibaren büyük gelişme içerisindedir. İstediğimiz yönde devam ediyor. Cuma günü dikkat ederseniz piyasalar bunu olgunlukla karşıladı. İnanıyorum ki bu haftadan itibaren Türkiye’de piyasadaki faizler beklenin de ötesinde bir aşağı yönlü seyir izleyecektir. Eminim merkez bankamız da en kısa sürede piyasaların faizleri aşağıya doğru indirmesini destekleyecek kararlar alır. Türkiye çok kısa bir sürede tekrar 2013 yılındaki ekonomiyi coşturan, ihracatı ve üretimi artıran, istihdamı destekleyen bir noktaya ulaşacaktır. Türkiye’nin ekonomisi için Pazartesi gününden itibaren başlayacak çok iyi gelişmelerin müjdesini verebilirim” diye konuştu.

Yorumlar

murat   -  Bağlantı 24 Haziran 2014, 11:45

herkes önce kendisini tartsın ve yargılasın…

deniz   -  Bağlantı 9 Haziran 2014, 16:09

Senden ve temsil ettiğin her şeyden utanıyorum.

yunalg   -  Bağlantı 9 Haziran 2014, 15:17

Sevgili peygamberimiz, “Mümin çok kınayan, çok lanet eden,hayâsız,pis ve çirkin konuşan kimse değildir.”(Tirmizi,Birr,48.)buyurarak,kötü söz ve hakaretin, mümine yakışan bir özellik olmadığını vurgulamış, böylece,“elinden ve dilinden diğer insanların emin olduğu”(Buhârî, Rikâk,26.)şeklinde ifade ettiği mümin tanımına da açıklık getirmiştir.
sayin bakan donsun ve aynaya baksin.Bu tur sozleri soylerken karsisindaki muhataplarinin dinen ne tur isler yaptigindan emin olmadan konusma yapmasin.Yoksa kotu soz doner dolasir yine sahibine gelir!!!

murat   -  Bağlantı 9 Haziran 2014, 08:12

denizli yi sel aldı

konumuz Necip Fazıl,Kazım Karabekir…………

eee nede olsa belediyecilik değil doğal afet

yoksa meclisten olmanın korkusu mu?

yarında kar yağar o zaman da Atatürk,İnönü……

ama şu var çıktı işin kokusu……

bir şiir de benden

meteoroloji uyardı?

ama denizli yi sel aldı.

şapkadan necip çıktı

vatandaşın anası ağladı

ne olacaktı kardeş…

onlara herşey beleş…

sen mi dedin sanki süveyş,

onlar anladı keş?

mutlu musun desen.

onların tabutu cevizden.

yarın ahir vakti gelince

duymadım,görmedim,bilmiyorum,gök yarıldı… desen

yırtar mısın bilmem?

bekir çapar   -  Bağlantı 9 Haziran 2014, 03:05

BİR TÜRLÜ EFE OLAMAYAN SEN DÜN KANKA OLUP BU GÜN ŞEREFSİZ DİYEN SEN SANA NE DİYEYİM AMA SORUM ELBET VAR SON 5 YILLIK ARKADAŞLARINI SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLERİM ELBET DOSDOĞRUCA
GEÇMİŞ ARKADAŞLAARINI SÖYLE BEN SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLERİM BENCE SEN BANA DOĞRUDAN SÖYLEMEDİĞİN İÇİN ………………. veya …………

erkan nadir   -  Bağlantı 9 Haziran 2014, 00:20

daha dün bakan oldu, başbakanlığa oynuyor helal olsun

muzaffer ordu   -  Bağlantı 8 Haziran 2014, 22:43

rte dan sonra buparti ve türkiye seni tanıyor sayın bakanım geleceğin başbakanısınız evet bu ses kayıtları şerefsizliğin belgesidir ve omalum gazetecide kendisi bidon kafalı

Hüseyin   -  Bağlantı 8 Haziran 2014, 22:00

Halk ayakkabı kutularını unutmamış. Kendine göre atamalar yap sonra istediğiniz gibi inceleme yaptır. sonra kalk gördünüz mü montajmış de. haklıysanız yargıda aklanırsınız. şaibe falan kalmaz. yatağa başınızı koyunca vicdan muhasebesi yapabiliyorsanız ne ala.

Haydar Keskin   -  Bağlantı 8 Haziran 2014, 21:31

Ya arkadaş sen ekonomi bakanı mısın yoksa RTE’nin dublörü mü? Bu üslup bu tarz nedir böyle?

Bu ne böyle ya?
Siz böyle ülkeyi gerdikçe ne kur düşer ne faiz!

alican kaya   -  Bağlantı 8 Haziran 2014, 18:16

lütfen sende bu millettensin çok ağır konuşuyorsun senin karşıt görüşündeki her kişiye böyle konuşma lütfen sen bizim bakanımızın örnek olmalısın her kesime örnek olmalısın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı