REKLAMI GEÇ

Ceviz için 700 bin lira ödenek

Ceviz için 700 bin lira ödenek

Denizli merkez ve ilçelerinde dikilmek üzere 70 bin 204 sertifikalı ceviz fidanı için 700 Bin liralık ödenek aktarıldı. Denizli çiftçilerine ceviz fidanlarının dağıtımına başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2015 Cumartesi, 10:50

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’de Ceviz yetiştiriciliğini geliştirme ve yaygınlaştırma projesi kapsamında 2015 yılı dikim sezonu için ihtiyaç olan 700 bin liralık ödeneğin aktarıldığını ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ceviz fidanlarının dağıtımına başlandığını açıkladı.

Milletvekili Şahin Tin, “Denizli Merkez ve İlçelerinde dikilmek üzere 70 bin 204 adet sertifikalı Ceviz Fidanı dağıtımına başlandı. Türkiye yıllık 30 bin tonun üzerinde kabuklu ceviz ithal ederek önemli miktarda bir parayı yabancı ülkelere vermektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının maddi desteği ile Denizli’de Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında üreticilerinde talepleri dikkate alınarak 2015 yılı dikim sezonu için 70 bin 204 adet sertifikalı ceviz fidanına ihtiyaç duyulmuştur” dedi.

CEVİZ İÇİN 700 BİN LİRA ÖDENEK AKTARILDI
Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğüne, ceviz fidanlarının alımı için 700 bin lira ödeneğin gönderildiğini açıklayan Tin, “Bunun neticesinde ceviz fidanları il müdürlüğümüz yetkilerince yapılan anlaşmalar sonucu temin edilerek merkez ve ilçelerimizdeki ceviz üreticilerimize fidanların dağıtımına başlandı. Temin edilen çeşitler arasında chandler, franquatte, fernette ve fernor bulunmaktadır. Söz konusu çeşitlerin belirlenmesinde ilçenin toprak-iklim şartları ve çiftçilerin çeşit üzerindeki kültürleri dikkate alınmıştır. İlimizde dağıtımı yapılan bu ceviz fidanlarıyla birlikte Türkiye’de ceviz üretim alanı olarak Denizli ilk sırada yerini almaktadır. Bu durum Türkiye’nin ceviz ithalatının azalmasına katkı sağlayacak ve Milli ekonomiye önemli ölçüde güç verecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı