REKLAMI GEÇ

Dalbudak’dan Erdoğan’a Fatiha’lı fors

Dalbudak’dan Erdoğan’a Fatiha’lı fors

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, olağanüstü kongrede genel başkanlığa veda eden Recep Tayyip Erdoğan’a, Fatiha suresiyle çevrelenen Cumhurbaşkanlığı forsu hediye etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2014 Çarşamba, 14:23

10 Ağustos’ta yapılan seçimle 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, görevi devralmasına bir gün kala toplanan AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde partililere veda etti. Konuşmasının tamamlanmasının ardından, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, yapılan anonsla Erdoğan’ın konuştuğu platforma davet edildi.

Dalbudak’ın, milletvekilleri adına Erdoğan’a sunduğu hediye hayli dikkat çekiciydi. Kırmızı zemin üzerine Cumhurbaşkanlığı forsunun işlendiği tabloda, Arapça harfler bulunması “ne yazıyor?” sorularını gündeme getirdi.

Tören bitiminde telefonla konuştuğumuz Dalbudak, “Sayın Cumhurbaşkanımız çok beğendi, hoşuna gitti. Denizli’de deri üzerine özel işlendi. Sim kullanılarak hazırlanan Cumhurbaşkanlığı forsunu çevreleyen ise Fatiha suresi” dedi.

“Neden Fatiha suresi?” sorusuna Dalbudak, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı konuşmayı Fatiha ile kapattığını anımsattı ve “Cumhurbaşkanlığına başlaması da Fatiha ile olsun istedim. İnşallah Köşk’e asar” yanıtını verdi.

Yorumlar

Sadık Emre Çaputçu   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 16:06

Sn. vekil
Fatiha suresi hiç dilimizden düşmez, başımızın tacıdır.
Fakat Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı makamının kurumsal ve değişmez simgesi olan o armayı siz bir sureyle süsleyerek neyin şovunu yapıyorsunuz? Bu armaya dini bir anlam yükleyip din ve islam devleti hevesinizi mi tatmin ediyorsunuz?

Armalar, semboller çocuk oyuncağı değildir. Öyle ekleme, çıkarma, boyama yapılmaz! Bu ülkede Hıristiyan da var, Yahudi de var, budist de var, ateist de var. Laik düzene saygılı olun, kutsal kitabımızın surelerini vatandaşa şov yapmak ve liderinizin gözüne girmek adına kullanmayın! O Fatiha suresi sizin malınız, sizin değeriniz değil sadece! O sureleri basın karşısında şov yapasınız diye göndermedi cenab-ı Allah! Namazınızda, duanızda okuyun diye gönderdi. Dini kutsal değerlerimizi siyasete alet edip toplumun bir kesimine sevimli görünüp bir kesiminden de beddua almayın! Yaptığınız hareket çok yanlış, çok sığ, çok basit

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı