REKLAMI GEÇ

Delikliçınar Meydanı yeniden hareketlendi

Delikliçınar Meydanı yeniden hareketlendi

FETÖ yanlılarının darbe girişimi büyük ölçüde bertaraf edildi, ancak meydanlardaki hareketlilik sürüyor. Yapılan “Bu gece de meydanlardayız” çağrısının ardından Delikliçınar Meydanı’na gelen Denizlililer, darbe aleyhine protestolarını sürdürüyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Ankara’dan telefonla, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da meydanda halka seslendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2016 Cumartesi, 22:42

15 Temmuz gecesi FETÖ yanlılarının yaptığı darbe girişimi bertaraf edildi, sorumluların büyük çoğunluğu gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gece halkı sokağa davet etmesi ve bu geceyi de sokakta geçirmesi çağrısı yine karşılık buldu. Denizlililer, dün geceki kadar yoğun olmasa da Delikliçınar Meydanı’ndaki demokrasi nöbetlerini sürdürüyor.

denizli-deliklicinar-meydani-yeniden-hareketlendi-2

ZEYBEKCİ: MİLLETİN İRADESİNİN KARŞISINDA KİMSE DURAMAZ
Akşam saatlerinden itibaren meydana gelen Denizlililere seslenmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan meydana geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise Ankara’dan telefonla bağlandı, demokrasiye sahip çıktıkları için halka teşekkür etti.

Bakan Zeybekci, “Sizler dün demokrasimize sahip çıktınız, Çardak’ta çok önemli işler yaptınız. Milletin iradesine karşı kimsenin bir şey yapamayacağını açık bir şekilde ortaya koydunuz. Biz de Meclis’teyiz. Bombaların patladığı anda görevimizin başındaydık, hala da görevdeyiz” dedi.

15 Temmuz’un bundan sonra milletin demokrasi günü olarak kutlanacağın belirten Bakan Zeybekci, “Türkiye bir daha böyle bir olay yaşamayacak” dedi.

ZOLAN: BU MİLLETİ KİMSE YILDIRAMAZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise bir olduktan, birlik olduktan sonra bu milleti kimsenin yıldıramayacağını söyledi. 97 yıl önce Milli Mücadele ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile birlikte istiklal mücadelesine en büyük desteği Denizli’nin verdiğini anlatan Zolan, tarihin yine tekerrür ettiğini, Denizli’nin devletine sahip çıktığın kaydeti.

denizli-deliklicinar-meydani-yeniden-hareketlendi-1

Başkan Zolan, “Denizli’nin 15 Mayıs’ı vardı, şimdi hem Türkiye’nin, hem de Denizli’nin 15 Temmuz demokrasi günü var. Her yer Denizli’den bahsediyor. Denizli, ülkesine, iradesine, adamlarına, başkomutanına sahip çıktı” dedi.

ÇARDAK’TA ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI”
Dün Çardak’ta çok önemli işlerin yapıldığın anlatan Başkan Zolan, 550 komandonun Ankara’ya gitmek üzere Çardak’a geldiğini dile getirdi. Başkan Zolan, “Sayın Valimiz tecrübesiyle, koordinasyonuyla devreye girdi. Havaalanının elektrikleri kesildi. Komandoları Ankara’ya götürmek üzere gelen askerlerin taşınması engellendi. Sabah da askerler gözaltına alındı” dedi.

“BURADA OLAMAZDIK”
Çardak’a giden komandoların Ankara’ya ulaşması halinde çok vahim olayların yaşanabileceğini belirten Başkan Zolan, “Eğer komandolar Ankara’ya ulaşsaydı, belki şu anda bu meydanda olamazdık. Belediye araçlarımız tıpkı Tugay’ın önünde arıza yaptığı gibi, uçakların ineceği pistte de arıza yaptı. Uçak birkaç tur attı, inemeyeceğini anlayınca geri döndü” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı