REKLAMI GEÇ

BU SİSTEM DİKTATÖRLÜK GETİRMEZ

BU SİSTEM DİKTATÖRLÜK GETİRMEZ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Buluşması’na konuşmacı olarak katılan Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gazeteci-Yazar Adnan Küçük, basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2017 Pazar, 16:12

Katıldığı TV programlarında ve akademisyenler arasında ‘evetçi’ akademisyen olarak bilinen Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gazeteci-Yazar Adnan Küçük, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Medya Buluşması’nda Denizlili gazetecilerle bir araya geldi.

AK Parti Denizli İl Başkanlığı tarafından Anemon Otel’de düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile sohbet eden Küçük, daha sonra partililerin katılımı ile gerçekleştirdiği söyleşide Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili mesajlar verdi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Küçük, “Bir sürü akademisyen var neden biz yollardayız. Türkiye için gerekliğine inandığımız için yollardayız. Zevk aldığımız için yorgunluk hissetmiyoruz. Ruh zevk alınca beden yorgunluk hissetmiyor” diyerek sözlerine başladı. Daha çok soru cevap şeklinde geçen toplantıda “Cumhurbaşkanı ile meclis arasında arabulucu kim olacak? Sorusunu yanıtlayan Küçük, “Türkiye’de parlamenter sistem hiç uygulanamadı. Bizde sistemsizlik sorunu var. Sembolik oldu yıllardır. Sürekli Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında tartışmalar yaşandı” dedi.

“KUVVETLER AYRILIĞI VAR”
Parlamenter sistem çerçevesinde Türkiye şartlarında yaşanan koalisyonlar olduğuna işaret eden Küçük, “Bazı ülkelerde Almanya gibi iyi işliyor. Ama Türkiye’de koalisyonlar işlemiyor. Son örnek 7 Haziran örneğidir. 5.5 ay hükümet kurulamadı. Bu iki ihtimal Türkiye’yi sistem değişimine itti. Bir daha 7 Haziran yanmasın. Cumhurbaşkanı ve Başbakan çatışmasın diye zorunluluk oluştu. İki parti ortak mutabakatta buluştu. Sistem değişimine gitti. Meclis ile Cumhurbaşkanı çatışırsa ne olur diye düşündüğümüzde asıl kuvvetler ayrılığı o zaman ortaya çıkacak” dedi.

“KUSURSUZ SİSTEM YOKTUR”
Cumhurbaşkanlığı Sistemi için “İkinci ülkede olmayan bir sistem getiriliyor” diyerek sözlerini sürdüren Küçük, “Seçimler ikinci kez yenilenecek. Fransa’da bu var. Çözüm yolu olarak bu ön görülmüş. Cumhurbaşkanının iki kez birlikte seçime gitme hakkı olacak. Üçüncü bir fesih yetkisi yok. Bu Cumhurbaşkanlığı ile meclisi uzlaşmaya zorlayan bir sistem. Kusursuz bir sistem yoktur. Türkiye’de yapılması gereken kusurları az olan sistem aramaktı. Koalisyonun iki başlılığı aşmak için yeni sistem getiriliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı